Aγαπάμε φύση, αγαπάμε Καριάτζουλες!!!

Το Σχολείο του Δάσους που για χάρη μας μεταμορφώνεται σε Σχολείο της Παραλίας μας επισκέφθηκε και φέτος και η χαρά μας ήταν απερίγραπτη!!! Την τιμητική του είχε το νερό, ο κύκλος του, η αξία του στη ζωή του ανθρώπου αλλά και του πλανήτη και φυσικά παίξαμε μαζί του δημιουργικά, έξυπνα και αειφόρα! Ο Μανώλης και η Νεφέλη ήρθαν με τις υπέροχες ιδέες τους και έκαναν τη μέρα μας φωτεινή, τη σκέψη μας ανοιχτή, τα χέρια μας γεμάτα λασπόνερα και την ψυχή μας ακόμα πιο ευγενική απέναντι στο θαύμα της φύσης... Σας ευχαριστούμε φίλοι μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βάλαμε τα γυαλιά μας, τα καπέλα μας, τα άνετα ρουχαλάκια μας, πήραμε τα απαραίτητα στον σάκο μας (φαρμακείο, νερό, χαρτομάντηλα) και πήραμε τον δρόμο για την παραλία γεμάτοι χαρά και ανυπομονησία!

Εκεί μας περίμεναν στον κύκλο της ομάδας η Νεφέλη και ο Μανώλης. Αφού γνωριστήκαμε οι καινούριοι και φρεσκάραμε τη μνήμη μας οι παλιοί, συμφωνήσαμε τους κανόνες της ομάδας και κάναμε μια σύντομη συζήτηση για τον κύκλο του νερού αλλά και την αξία του στη ζωή μας. 

Αρκετά όμως με τα λόγια, πάμε για παιχνίδι! Ποια ομάδα θα βγάλει το μπαλάκι από τον κουβά γεμίζοντάς τον με νερό μέχρι επάνω; Η Νεφέλη και ο Μανώλης θα μας βοηθήσουν γεμίζοντας τα κουβαδάκια μας από την θάλασσα (γιατί έχει κύμα σήμερα και δεν ενδείκνυται για προσέγγιση από τα παιδιά). Εννοείται ότι σε αυτό το παιχνίδι κερδίζουν όλοι, τη χαρά της διασκέδασης! Τελικά και οι δύο ομάδες έβγαλαν τα μπαλάκια από τον κουβά και μακάρι ο χρόνος να μας επέτρεπε να το ξαναπαίξουμε (παίρνουμε όμως ιδέες για το σχολείο!).

Τώρα που ζεσταθήκαμε θα χωριστούμε σε δύο ομάδες. Η μία θα παίξει με χώμα και νερό και θα κάνει λασποζωγραφιές!!!! Υπέροχη επαφή με τη φύση! Αφού σκάψαμε καλά και βρήκαμε το κατάλληλο χώμα, ρίξαμε νερό, πήραμε τα πινέλα μας και γίναμε λασποζωγράφοι φτιάχνοντας τη σημαία του σχολείου μας! Από τη ζωγραφική πήγαμε στη γλυπτική και φτιάξαμε και το πρόσωπο ενός αγαπημένου μας ποδοσφαιριστή πάνω σε ένα δέντρο. Ναι, βέβαια, βάλαμε και μαλλιά και μάτια και στόμα! 

Η άλλη ομάδα συγκέντρωσε τις ταξιδιάρικες ψυχές που έφτιαξαν σχεδίες! Την κατασκευή ακολούθησε το παιχνίδι στο κύμα και τα γέλια ακούστηκαν σε όοοοολο το χωριό!!! Δεν χρειάζονται ακριβά και όχι φιλικά στο περιβάλλον παιχνίδια για να λάμψει η χαρά και το χαμόγελο! Βέβαια μέσα από το παιχνίδι βιώσαμε και τη δύναμη του νερού γιατί μας πήρε μια σχεδία μας και τώρα μάλλον θα ταξιδεύει χαρωπή στον ωκεανό... Εμείς την αποχαιρετήσαμε και της ευχηθήκαμε να έχει καλό ταξίδι!!!

Στο τέλος συγκεντρωθήκαμε και πάλι στον κύκλο και η Νεφέλη έκανε τα μαγικά της με το ραβδί που δίνει το λόγο σε έναν κάθε φορά για να καταθέσει τα συναισθήματά του... Τα like έπεσαν βροχή! Κανείς δυσαρεστημένος, κανείς που να μην πέρασε όμορφα! Μόνο ο χρόνος μας χάλασε λίγο τη χαρά αλλά αυτό είναι κάτι που μας μαθαίνει την αξία της στιγμής... 

Ως μεγάλο σχολείο, συναντήσαμε τη Νεφέλη και τον Μανώλη σε διαφορετικές ώρες τα δύο τμήματα. Αλλά καθώς το ένα έφευγε και το άλλο πήγαινε συναντηθήκαμε στο δρόμο και ανταλλάξαμε εντυπώσεις όσοι ζήσαμε την εμπειρία και πήραμε πληροφορίες όσοι θα την ζούσαμε σύντομα....

Η ζωή είναι στιγμές, η μάθηση είναι βιωματικές εμπειρίες και οι κοσμοθεωρίες οικοδομούνται από στιγμές και εμπειρίες... Ευχαριστούμε Μανώλη και Νεφέλη!!! Εις το επανιδείν!!!

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI