Το 4ο Δημοτικό Ηλιούπολης "υιοθετεί" δημόσιο χώρο και τον μετατρέπει σε πάρκο "τσέπης"!

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος "Οι κύκλοι του περιβάλλοντος: από το σχολείο στη γειτονιά, από τη γειτονιά στη φύση" οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης "υιοθέτησαν" ένα παραμελημένο δημόσιο χώρο, ώστε να το μέτατρέψουν σε πάρκο "τσέπης". Οι μαθητές της Έ τάξης με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών που συντονίζουν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα, κινητοποίησαν όλη τη σχολική κοινότητα: μαθητές, εκπαιδευτικούς, σύλλογο γονέων και φορείς του δήμου Ηλιούπολης.

Στις 11 Μαρτίου 2023 όλοι μαζί σηκώσαμε τα μανίκια, καθαρίσαμε μπάζα και σκουπίδια, δημιουργήσαμε παρτέρια, σκάψαμε και φυτέψαμε φυτά της ελληνικής φύσης (ρίγανη, δεντρολίβανο) καθώς και πατάτες! Ο ενθουσιασμός μας ήταν απερίγραπτος, τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για τη διαδικασία της ομαδικής εργασίας μαθητών-εκπαιδευτικών-γονέων-εθελοντών του δήμου.

Οι μαθητές μας με χαρά και υπευθυνότητα ανέλαβαν τη φροντίδα του χώρου και των παρτεριών, υποσχέθηκαν να ομορφύνουν κι άλλο το χώρο σε επόμενες δράσεις και ανυπομονούν για τη συγκομιδή της πατάτας τον Ιούνιο!

Συγγραφέας: 
kellybalda-eco