4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

5.7.2023

Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάστηκε από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης στο Μαθητικό Πάρκο μας.

Με χαρά υποδεχθήκαμε το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Χατζηδάκη, ο οποίος βράβευσε τους μαθητές της     Ε  τάξης για τη συμμετοχή τους στις περιβαλλοντικές δράσεις και την πρωτοβουλία για την υιοθέτηση του δημόσιου οικοπέδου στην οδό Τροίας στην Ηλιούπολη.

19.4.2023
Β ΤΑΞΗ

Οι μαθητές όλων των τάξεων, ενθουσιασμένοι συνεχίζουν να διαμορφώνουν το ¨υιοθετημένο¨ πάρκο τσέπης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης. Με ανυπομονησία και όρεξη οργάνωσαν τις εξής δράσεις:

Τα τμήματα της Ε τάξης ανέλαβαν το βάψιμο των παρτεριών.

Τα τμήματα της ΣΤ τάξης και της Δ τάξης ανέλαβαν το φύτεμα νέων λουλουδιών και φυτών.

Η Β τάξη έφτιαξε ταϊστρες για τα πουλιά από χάρτινα κουτιά γάλακτος.

Πάρκο τσέπης υπό κατασκευή ....και συνεχίζουμε!

 

17.3.2023

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος "Οι κύκλοι του περιβάλλοντος: από το σχολείο στη γειτονιά, από τη γειτονιά στη φύση" οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης "υιοθέτησαν" ένα παραμελημένο δημόσιο χώρο, ώστε να το μέτατρέψουν σε πάρκο "τσέπης". Οι μαθητές της Έ τάξης με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών που συντονίζουν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα, κινητοποίησαν όλη τη σχολική κοινότητα: μαθητές, εκπαιδευτικούς, σύλλογο γονέων και φορείς του δήμου Ηλιούπολης.

14.11.2022

Μαθητές και Εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης συμμετείχαν στην Ημέρα Δράσης Σχολείων της Σκυταλοδρομίας "Running out of time". Όλοι μαζί σχηματίσαμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου στην αυλή μας και ενώσαμε τη φωνή μας με χιλιάδες άλλους μαθητές από όλο τον κόσμο φωνάζοντας συνθήματα για το περιβάλλον.

14.9.2022

Μια υπέροχη ανοιξιάτικη μέρα, η Α τάξη πραγματοποίησε επίσκεψη στον Εθνικό Κήπο. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το περιβάλλον ,τα λουλούδια, τα δρομάκια αλλά και με το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον που πραγματοποιήθηκε στον χώρο. Η περιβαλλοντική ομάδα έδωσε στους μαθητές σπόρους για να φυτέψουν σπίτι ή στο σχολείο.

14.9.2022

Τα τριτάκια μας, συστήθηκαν με τα φυτά στον προάυλιο χώρο του σχολείου και με τη βοήθεια της καθηγήτριας Αγγλικής γλώσσας Κατερίνας Γεωργοπούλου μετέφρασαν τις ονομασίες των φυτών και λουλουδιών στα Αγγλικά. Έπειτα έφτιαξαν και τοποθέτησαν ταμπέλες στις γλάστρες και συνέχισαν την φροντίδα των φυτών με μεγάλη χαρά!

13.9.2022

Με τη βοήθεια του Δήμου Ηλιούπολης και του περιβαλλοντικού οργανισμού We4all αναμορφώσαμε το σχολικό μας κήπο. Οι μαθητές των Γ τάξεων ενημερώθηκαν σχετικά με τις αναδασώσεις των ελληνικών δασών και κατόπιν προχώρησαν σε φύτευση αρωματικών φυτών που δώρησαν στο σχολείο ο Δήμος Ηλιούπολης και το We4all.Επίσης φυτέψαμε ρίγανη και αμπαρόριζα που πολλαπλασίασαν οι μαθητές.

13.9.2022

Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν το περιβάλλον. Πρώτα  δημιούργησαν δέντρα περιβαλλοντικών υποσχέσεων, έπειτα ενημέρωσαν την σχολική κοινότητα για τις δράσεις που ανέλαβαν και τέλος δημιούργησαν τον Οικοκώδικα του σχολείου μας! Στόχος όλων μας: Η εφαρμογή του Οικοκώδικα στο σχολείο και στο σπίτι.

23.6.2022
4ο Δ.Σ. Ηλιούπολης- πολλαπλασιασμός φυτών

Κατά τη διάρκεια του σχ.έτους 2021-2022, η Γ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε την αναβάθμιση του σχολικού μας κήπου στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος "Μια Διαφορετική Βόλτα Στην Αυλή Του Σχολείου Μας!' . Οι μαθητές κατέγραψαν τα φυτά της σχολικής αυλής, τα πολλαπλασίασαν με τη μέθοδο των μοσχευμάτων και τα φύτεψαν στο κηπάκι μας! Επίσης, φύτεψαν φυτά που αγόρασαν κατά την επίσκεψή τους στην Ανθοκομική Έκθεση Ηλιούπολης, καθώς και άλλα που μας προσέφερε ο Δήμος Ηλιούπολης.Το αποτέλεσμα είναι ένας όμορφος, μυρωδάτος, δροσερός κήπος! 

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ, ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ,ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ.ΑΚΟΜΗ, ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΝΩΣΗΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ.

Διεύθυνση: 
Σοφοκλή Βενιζέλου 83
16346 Ηλιούπολη