4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2024
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2023-2024
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

1.7.2024
Η καλοκαιρινή σοδειά του 4ου Ηλιούπολης

Ήρθε η ώρα για την δεύτερη σοδειά από το σχολικό περιβόλι του σχολείου μας! Μετά τον αρακά και τα φρέσκα κρεμμύδια του Μαρτίου, οι πρώτες ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες του Ιουνίου είναι γεγονός! 

Τα λαχανικά μας είναι βιολογικά αφού χρησιμοποιήσαμε το κομπόστ που ετοίμαζαν οι μαθητές όλο τον χειμώνα, δεν ταξίδεψαν από μακρυά οπότε δεν έχουν ανθρακικό αποτύπωμα και όλα αυτά τα έκαναν ακόμη πιο νόστιμα!

17.6.2024

Μια χρήσιμη και όμορφη συνεργασία πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο Δημοτικών Σχολείων. Κατά τη διαδικτυακή συνάντηση, οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 4ου Ηλιούπολης παρουσίασαν τη δράση:  Υιοθέτηση Δημόσιου Χώρου και Μετατροπή του σε Μαθητικό Πάρκο. Εξήγησαν στους μαθητές του σχολείου των Πετραλώνων τα βήματα που ακολούθησαν καθώς και τα αποτελέσματα που προέκυψαν για τη γειτονιά του σχολείου μας. Τέλος, τους προέτρεψαν να τολμήσουν να ομορφύνουν και τη δική τους γειτονιά!

14.5.2024
Φροντίδα Μαθητικού Πάρκου

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης 2024 του FEE. Οι δράσεις μας κάλυψαν δύο από τις προτεινόμενες θεματικές:

1) Βιολογικά τρόφιμα : Οι μαθητές της Ε τάξης ξεκίνησαν την θερινή καλλιέργεια των δικών τους βιολογικών τροφίμων (όπως ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές), σε συνέχεια της χειμερινής καλλιέργειας. Τα νέα κηπευτικά φυτεύθηκαν με το κομποστοποιημένο χώμα που έφτιαξαν οι μαθητές όλο τον χειμώνα!

25.3.2024

Η συγκομιδή των χειμερινών κηπευτικών του περιβολιού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης άρχισε! Στις 12 Μαρτίου οι Καλλιεργητές της Ε΄ τάξης μάζεψαν αρακάδες και κρεμμυδάκια που καλλιεργούσαμε από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Διαπιστώσαμε ότι τα παντζάρια δεν είναι ακόμη έτοιμα για συγκομιδή.

Την επόμενη μέρα, με ιδιαίτερη χαρά, οι μαθητές συζητούσαν για την νόστιμη σαλάτα με αρακά και το κρεμμυδάκι που πρόσθεσε η μητέρα τους στο φαγητό τους! 

3.2.2024

Πραγματοποιήθηκε και φέτος, το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του 4ου Δημοτικού Ηλιούπολης. Με το συντονισμό των εκπαιδευτικών του ολοήμερου, όλοι οι μαθητές του σχολείου μας, έφτιαξαν δημιουργίεςαπό ανακυκλώσιμα υλικά: χριστουγεννιάτικα στολίδια, μολυβοθήκες, αρωματικά χώρου από τις λεβάντες του κήπου μας, κουλουράκια  κ.α. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν έλαβαν βοήθεια συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε ανάγκη. 

27.12.2023

 Το Μαθητικό Πάρκο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης (οδός Τροίας 20) που υιοθετήθηκε την προηγούμενη χρονιά από τη σχολική μας κοινότητα, επισκέφτηκαν οι μαθητές της ΣΤ τάξης με σκοπό την φροντίδα του. Τα εκτάκια μας (ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ) για δεύτερη χρονιά συνέχισαν τη δράση στο γειτονικό μας χώρο, έβαψαν παρτέρια, καθάρισαν και  φύτεψαν βολβούς (ίριδες, φρέζιες, κάλες). Με χαρά θα περιμένουμε την ερχόμενη άνοιξη και το άνθισμα των λουλουδιών!

27.12.2023

 Τον Οκτώβριο οι μαθητές της Ε τάξης του σχολείου μας, επισκέφθηκαν το "Κέντρο της Γης" όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα "Καλλιεργώ, κομποστοποιώ". Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στο λαχανόκηπο του Κέντρου, οι μαθητές αποφάσισαν να δημιουργήσουμε το δικό μας "σχολικό περοβόλι" και να στήσουμε τους δικούς μας κομποστοποιητές.

5.7.2023

Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάστηκε από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης στο Μαθητικό Πάρκο μας.

Με χαρά υποδεχθήκαμε το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Χατζηδάκη, ο οποίος βράβευσε τους μαθητές της     Ε  τάξης για τη συμμετοχή τους στις περιβαλλοντικές δράσεις και την πρωτοβουλία για την υιοθέτηση του δημόσιου οικοπέδου στην οδό Τροίας στην Ηλιούπολη.

19.4.2023
Β ΤΑΞΗ

Οι μαθητές όλων των τάξεων, ενθουσιασμένοι συνεχίζουν να διαμορφώνουν το ¨υιοθετημένο¨ πάρκο τσέπης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης. Με ανυπομονησία και όρεξη οργάνωσαν τις εξής δράσεις:

Τα τμήματα της Ε τάξης ανέλαβαν το βάψιμο των παρτεριών.

Τα τμήματα της ΣΤ τάξης και της Δ τάξης ανέλαβαν το φύτεμα νέων λουλουδιών και φυτών.

Η Β τάξη έφτιαξε ταϊστρες για τα πουλιά από χάρτινα κουτιά γάλακτος.

Πάρκο τσέπης υπό κατασκευή ....και συνεχίζουμε!

 

17.3.2023

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος "Οι κύκλοι του περιβάλλοντος: από το σχολείο στη γειτονιά, από τη γειτονιά στη φύση" οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης "υιοθέτησαν" ένα παραμελημένο δημόσιο χώρο, ώστε να το μέτατρέψουν σε πάρκο "τσέπης". Οι μαθητές της Έ τάξης με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών που συντονίζουν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα, κινητοποίησαν όλη τη σχολική κοινότητα: μαθητές, εκπαιδευτικούς, σύλλογο γονέων και φορείς του δήμου Ηλιούπολης.

Σελίδες

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ, ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ,ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ.ΑΚΟΜΗ, ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΝΩΣΗΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ.

Διεύθυνση: 
Σοφοκλή Βενιζέλου 83
16346 Ηλιούπολη