10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σήμερα 29/09/23 γιορτάζουμε την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και η κυρία Τάνια Ψυλλάκη, γυμνάστρια στο επάγγελμα, ήταν προσκεκλημένη μας! Η άθληση δεν είναι μόνο σωματική υγεία αλλά συμβάλλει στην ψυχική μας ευεξία, την δημιουργικότητά μας, την ενδυνάμωση των ομαδικών σχέσεων και αποτελεί μέσο ψυχαγωγίας. Αν μπορεί κανείς να επιτύχει όλα τα παραπάνω με μια 10λεπτη δραστηριότητα, τότε σίγουρα αξίζει τον κόπο! Εμείς πάντως γιορτάσαμε τη μέρα στο έπακρο!

Πριν από όλα όμως η προετοιμασία! Μιλήσαμε για τα αγαπημένα μας αθλήματα μέσω συμβολικού παιχνιδιού και ετοιμάσαμε ένα δώρο και μια κάρτα για την καλεσμένη μας. Βασικοί κανόνες ευγενικής υποδοχής προσκεκλημένων.
Ήρθε λοιπόν η στιγμή που η κυρία Τάνια έφτασε στο σχολείο μας! Την καλοδεχτήκαμε, την ανακρίναμε φυσικά και ίσως να την τρελάναμε λίγο αλλά ήταν η πρώτη προσκεκλημένη μας για την τρέχουσα σχολική χρονιά και μάλλον έχει υποστεί όοοοολο τον ενθουσιασμό μας!

Φτάνουν όμως τα λόγια! Πάμε για κίνηση και χαρά! Ο καιρός μας έκανε τη χάρη να μας βοηθήσει ώστε να χαρούμε την άσκηση στην αυλή μας. Για αρχή ξεκινήσαμε με ζέσταμα κάνοντας γύρους στην αυλή μας... είναι και μεγάλη και κάποιοι έκοψαν δρόμο...
Ακολούθησαν ασκήσεις στην ολομέλεια, βατραχάκια, αρκούδες και καβουράκια εμφανίστηκαν στην αυλή μας να χοροπηδούν χαρούμενα και να εκτελούν εντολές!
Επόμενο στάδιο η δημιουργία ομάδων και οι διαδρομές με προκλήσεις και εμπόδια. Όλοι κερδίζουμε στον αθλητισμό!
Ώρα για χορό και.... μουσικά καπέλα! Κι αν δεν βρεις καπέλο βρες έναν φίλο να το μοιραστείτε!
Ώρα για χαλάρωση και απόδοση ευγνωμοσύνης! Μια διακριτική κάρτα, από αυτές που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε για τους καλεσμένους μας και ένα κάδρο που απεικονίζει τη δύναμη της θέλησης μακριά από στερεότυπα... "Δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο για όποιον προσπαθεί", το είπε και ο Μέγας Αλέξανδρος!

Βέβαια κουραστήκαμε λίγο αλλά άξιζε τον κόπο! 

 

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI