Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Στη ζωή μας υπάρχει αρχή, μέση και τέλος μέσα σε έναν κύκλο αέναης εξέλιξης. Σε όλους τους έμβιους οργανισμούς παρατηρούμε το ίδιο μοτίβο αλλά οι κύκλοι υπάρχουν και στο τεχνητό μας περιβάλλον, κύκλοι που έχουν εφεύρει οι άνθρωποι προς όφελος της ζωής μας... Εμείς ταξιδέψαμε σε πολλούς κύκλους ζωής και εντυπωσιαστήκαμε από το θαύμα της φύσης αλλά και της ανθρώπινης ευστροφίας!

Κατ' αρχάς εντοπίσαμε τους οργανισμούς που έχουν ζωή και καταγράψαμε τα χαρακτηριστικά τους, αναπνέουν, αντιδρούν, κινούνται, αναπτύσσονται, τρέφονται και αναπαράγονται. Στη συνέχεια τους κατατάξαμε στην σωστή κατηγορία ζωγραφίζοντας κι εμείς οργανισμούς έμβιους και άβιους. 

Στη συνέχεια παρατηρήσαμε τον κύκλο ζωής των έμβιων οργανισμών. Ο άνθρωπος, τα φυτά και τα ζώα πόσο μοιάζουν τελικά...

Κάποιοι κύκλοι κέρδισαν περισσότερο το ενδιαφέρον μας κι εμείς τους διερευνήσαμε περισσότερο. Το συνεργατικό μυρμήγκι και η εργατική μέλισσα μας εντυπωσίασαν!

Οι κύκλοι καταγράφηκαν με πολλούς τρόπους, με πλαστελίνη, με ζωγραφική, με οικολογικά ποπ κορν στα παράθυρα και η διερεύνηση δεν σταματά ποτέ! Φυτέψαμε μάλιστα για να τοποθετήσουμε κι εμείς έναν κρίκο στον κύκλο της ζωής.

Μα τί έπαθε πάλι η Γη μας;;; Μαζί με τους φίλους της τα άχρηστα υλικά (γιατί για εμάς τα σκουπίδια είναι θησαυροί) κάνουν διαδήλωση και ζητούν να κάνουμε σύγχρονη ανακύκλωση με μείωση και επαναχρησιμοποίηση. Μα καλή μας Γη, όλα τα κάνουμε στο σχολείο μας, ορίστε και οι αποδείξεις στο φωτογραφικό μας υλικό!

Έλα Γη μας χαμογέλα! Κοίτα! Φτιάξαμε και βιβλιαράκια για να τα δείξουμε στους γονείς μας ώστε κι αυτοί να κάνουν σωστή ανακύκλωση! Φυσικά οι κυρίες μας των Αγγλικών (Εύα και Πόπη) μας έμαθαν και στα αγγλικά τα τρία RRR, Reduce, Reuse, Recycle για να το θυμίζουμε και στον τουρισμό του τόπου μας! Θα σου φτιάξουμε και ένα ψηφιδωτό με άχρηστα υλικά για να δεις ότι μέχρι και καλλιτέχνες μπορούμε να γίνουμε για χάρη σου! Ορίστε, η κυρία Εύα έχει σακίδιο φτιαγμένο από μπουκάλια! Φανταστικό! Τώρα τί κάνουμε με ένα μπουκάλι;;; Μα φυσικά παίζουμε και δημιουργούμε ώρες ατελείωτης χαράς!!! 

 

ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ, ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΓΗ

ΒΟΗΘΑ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΖΩΗ!

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI