Ζωγραφίζουμε για την Ειρήνη.

                                                    ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ  6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

29  Μαρτίου 2022

                 Σήμερα στο σχολείο μας στείλαμε το δικό μας μήνυμα, με τον δικό μας τρόπο για όλα αυτά που θεωρούμε αξίες για την ανθρώπινη ζωή.

                  Σήμερα στο σχολείο μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Βόλου ζωγραφίσαμε για την ΕΙΡΗΝΗ, για τη συναδέλφωση των λαών, τη ΑΓΑΠΗ, το ΣΕΒΑΣΜΟ στη ζωή, την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΟΜΟΝΟΙΑ, την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

                  Το γράψαμε σε Όλες τις γλώσσες για να το καταλάβουν πέρα για πέρα στη γη, πως υπάρχουν κάποιες ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ  που είναι πάνω από πλούτη, ανταγωνισμούς, εγωισμούς , εξουσία και δύναμη!!!!

                  Μία είναι η δύναμη που πρέπει να κινητοποιεί όλους τους λαούς όλους τους ανθρώπους, η δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης!!!!!!

                 Αυτό φωνάξαμε σήμερα στο σχολείο μας ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!!

                 Οι καιροί είναι περίεργοι, δύσκολοι.  Αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη γειτονιά του κόσμου μας, δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και αμέτοχους!!!!

                Δεν μας το επιτρέπει η Παιδεία μας!!!! Δεν μας το επιτρέπει ο Πολιτισμός μας!!!! Δεν μας το επιτρέπει η Ιστορία μας!!!! Δεν θα έχουν νόημα όλα αυτά που μαθαίνουμε στο σχολειό μας τόσα χρόνια!!!

Εργαστήρια Δεξιοτήτων , 3η θεματική, «Σεβασμός, αλληλεγγύη, προσφορά, ανθρώπινα δικαιώματα».

Με την βοήθεια και την υλική και ηθική υποστήριξη  της Διεύθυνσης του σχολείου μας, των εκπαιδευτικών και ιδιαιτέρως την Καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κας Αιμιλίας Κοτζαογλανίδη.

Το πανό μας θα αναρτηθεί στο σχολείο μας. Οι συνθέσεις είναι επιλογές των μαθητών.

Αντιπροσωπεύει την ΕΙΡΗΝΗ, την ΑΝΟΙΞΗ, την ΑΓΑΠΗ!!!! Τη ΖΩΗ!!!

Συγγραφέας: 
tasiou kalliopi