# Τότε που τα παιδιά της Ελλάδας δεν είχαν στον ήλιο μοίρα

 

@@ Παγκόσμια ημέρα του παιδιού σήμερα 11 Δεκεμβρίου, με πολλές αφιερώσεις και αναφορές στα δικαιώματα που έχει κάθε παιδί ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο, θρησκεία, εθνική καταγωγή, κοινωνική τάξη και γλώσσα. Τα δικαιώματα αυτά αρκετά συχνά καταπατούνται με την παιδική εργασία, την πορνεία, την έλλειψη εκπαίδευσης, νερού, φαγητού, ρούχων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

………………………………..

@@ Σήμερα στις χώρες της Ευρώπης τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα έχουν εκλείψει. Ωστόσο στα μέσα του περασμένου αιώνα η κατάσταση για τα παιδιά στη χώρα μας δεν ήταν καθόλου καλή.

………………………………..

@@ Η Ελλάδα - όπως και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης - έβγαιναν από την περίοδο της Γερμανικής κατοχής με τις υποδομές τους κατεστραμμένες και τις οικονομίες τους σε μαύρα χάλια. Στη χώρα μας η κατάσταση είχε επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από τον εμφύλιο πόλεμο, που ακολούθησε.

……………………………

@@ Για να βοηθήσει τα παιδιά της κατεστραμμένης από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Ευρώπης δημιουργήθηκε το 1946 η UNICEF. Στην Ελλάδα η UNICEF στήριξε τα παιδιά από το 1949 ως το τέλος της δεκαετίας του 1960 με συσσίτια, παστεριωμένο γάλα, ρουχισμό, φάρμακα, εκπαιδευτικό υλικό, κ.α.

Συγγραφέας: 
avalesis