Τα μηνύματα των παιδιών μας ! Από τη θεωρεία στην πράξη!

Οι Υπεύθυνοι μαθητές του Δ'2 παραλαμβάνουν και ελέγχουν τις ποσότητες  ανακυκυκλώσιμου χαρτιού λωσιμου
Οι σακούλες σε υπόστεγο του Σχολείου μας περιμένουν το φορτηγό.
Τα τσουβάλια με τα χαρτιά  οδηγούνται  στο απορριμματοφόρο από τα παιδιά των Δ'1 και Δ'2..
Οι σακούλες παραδίδονται στον Υπάλληλο της Περιφέρειας Αττικής και παραλαμβάνονται κενές για επανάχρηση!
Η οικολογική σκυτάλη μας στα χέρια μαθητή της Δ'1 Τάξης.
Μαθήτρια της Γ'1 τρέχει στην άλλη άκρη του προαυλίου μας μεταφέροντας βιωματικά το μήνυμα.
Τα παιδιά της Γ'2 Τάξης φωνάζουν το δικό τους σύνθημα για την Προστασία του Περιβάλλοντος.
Μαθητής της Α' Τάξης κοπιάζει αισθανόμενος της ανάγκη της σωτηρίας της Γης.
Πριν τη σκυταλοδρομία τα παιδιά της Α' Τάξης επέλεξαν με ψήφο τα Υπεύθυνα παιδιά τους για το χρονικό διάστημα ως το τέλος του 2022! Σήμερα κι αυτή η διαδικασία!!
Ο κάδος  ανακύκλωσης πλαστικών και αλουμινίων απορριμμάτων στο προαύλιο της Σχολικής μας μονάδας.

Μεγάλη και σημαντική μέρα για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας αλλά και για όλο τον κόσμο.

 Προγραμματισμένη δράση ευαισθητοποίησης ,για άλλη μια φορά , των παιδιών του Σχολείου μας όπως και των Εκπαιδευτικών μας . Πρωί πρωί έφτασε στη Σχολική μας μονάδα το απορριμματοφόρο ανακύκλωσης χαρτιού της Περιφέρειας Αττικής ,κατόπιν συνεννόησης με τον Υπεύθυνο  του Προγράμματος Οικολογικά Σχολεία. Οι Υπεύθυνοι μαθητές /τριες των τμημάτων Δ'1 και Δ'2 βοήθησαν στην μεταφορά των σακούλων  ανακυκλωμένου χαρτιού ως το φορτηγό. Ακολούθως πήραν συγχαρητήρια από την Δ/ντρια του Σχολείου μας.

 Στη συνέχεια όσα παιδιά  είχαν στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα Φυσική Αγωγή σήμερα ,συμμετείχαν σε συμβολική σκυταλοδρομία για τη δράση της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Οικολογικών Σχολείων  'FEE'   Running Out of Time με μήνυμα για την Προστασία του Περιβάλλοντος στην COP 27. Τα παιδιά μας έτρεξαν όλο το προαύλιο του Σχολείου μας κατά μήκος ,ενθαρρύνοντας το κάθε παιδί για την προσπάθειά του . Ο κόπος τους προστέθηκε στην σκυταλοδρομία που έλαβε χώρα από τη Γλασκόβη ως την Αίγυπτο όπου οι μεγάλοι των κρατών της Γης θα συνεδριάσουν προκειμένου να μειωθεί ο ρυθμός αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη. Η ηλιόλουστη μέρα στον γαλανό ουρανό της Ανατολικής Αττικής μας βοήθησε να τρέξουμε με  ευχάριστη διάθεση!  Τα παιδιά της Δ'1 έβγαλαν το σύνθημα " Περιβαλλοντικοί Προστάτες και της Α' το σύνθημα  " Αγαπάμε τη Φύση" . Τα Οικολογικά Σχολεία ευαισθητοποιούν  τους μαθητές τους  για την Προστασία  του Περιβάλλοντος - Ατομική Ευθύνη.

 Οι αναμενόμενες, πολυπόθητες  βροχές του Νοέμβρη θα μας δώσουν την ευκαιρία για να ετοιμάσουμε το μποστάνι μας, σε παρτέρι του Σχολείου , με μαρουλάκια κρεμμυδάκια !! Οι μεγάλοι μαθητές μας αναπολούν με χαρά τον παλιό καιρό που φυτεύαμε στα ίδια χώματα πριν 4 χρόνια!  

Συγγραφέας: 
axarlis