ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Πέρσι τέτοια εποχή ξεκίνησε μια όμορφη συνεργασία με το 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων (Κ.Α.Π.Ν.Κ.) και υποσχεθήκαμε ότι θα την εξελίξουμε με την πρώτη ευκαιρία και όταν οι υγειονομικές συνθήκες θα μας το επιτρέπουν... Η σημερινή παγκόσμια ημέρα αγάπης ήταν η καλύτερη ευκαιρία!

Η στιγμή έφτασε και μια πρόσκληση έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των αγαπημένων μας φίλων.  Μια πρόσκληση φτιαγμένη από τα χεράκια μας. Επιλέξαμε την 14 η Δεκεμβρίου για να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα αγάπης με τον πιο γλυκό τρόπο, την επίσκεψη των μαθητών του ειδικού σχολείου στο δικό μας. 
Με ανυπομονησία περιμέναμε στην αυλή και μέσα στο σχολείο μας ήταν όλα έτοιμα, οργανωμένα και τακτοποιημένα για παιχνίδι και διασκέδαση μαζί τους. Όταν είδαμε το λεωφορείο κρεμαστήκαμε στα κάγκελα από τη χαρά μας! Οι φίλοι μας και οι δάσκαλοί τους μπήκαν με χαμόγελα στο σχολείο μας και με χαμόγελα τους υποδεχτήκαμε κι εμείς! Είπαμε μια καλοσυνάτη καλημέρα, κοιταχτήκαμε λίγο να νιώσουμε κοντά και....
...φορέσαμε τις καρδούλες μας στο μπράτσο ώστε να χωριστούμε σε ομάδες. Κόκκινοι, κίτρινοι, μπλε ή πράσινοι όλοι μαζί ομαδάρα δυνατή!!! 4 παιχνίδια μας περιμένουν, μας το δείχνει κι ο Άη Βασίλης στις ταμπέλες του, Ο ρούντολφ, το μονοπάτι, το bowling και η ζωγραφική. Πάμε λοιπόν να τα απολαύσουμε!
Ένα γιορτινό μονοπάτι μας βοήθησε να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλο. "Με εμπιστεύεσαι ρωτώ και το χέρι σου κρατώ, σε μονοπάτι γιορτινό περπατάμε εσύ κι εγώ" είπαν οι φίλοι μεταξύ τους και οδήγησαν ο ένας τον άλλο από την αρχή στο τέλος του μονοπατιού. 
Ο ρούντολφ μας περίμενε καμαρωτός καμαρωτός και μας προκάλεσε να τοποθετήσουμε τα στεφάνια στα κέρατά του, πράγμα όχι και τόσο εύκολο αλλά με λίγη προσπάθεια και μάλιστα συνεργατική η δυσκολία μειώνεται σημαντικά...Στην ίδια αίθουσα και λίγο πιο πέρα 10 χιονάνθρωποι μας προκάλεσαν να παίξουμε μπάσκετ με τα χρώματά τους. Ε αυτό δεν μας δυσκόλεψε σχεδόν καθόλου!
Επόμενος σταθμός η ζωγραφική με παρέα! Ζωγραφίσαμε όλοι μαζί ό,τι βγαίνει από την ψυχή μας και η σύνθεση ήταν μοναδική!!!! Μαρκαδόροι, χαρτί του μέτρου, μουσική να παίζει και η φαντασία μας αφέθηκε ελεύθερη...
Λίγη δράση ήταν απαραίτητη και το bowling με τα πόδια ή τα χέρια μας διασκέδασε πολύ! Αφήσαμε μια αίθουσα στη διάθεση των μαθητών για να βάλουν τα δυνατά τους ώστε να ρίξουν όλους του χιονάνθρωπους και κάποιοι το κατάφεραν! Πάντως όλοι το διασκέδασαν... άλλωστε η δύναμη βρίσκεται στη χαρά του βιώματος...
Ήρθε και η ώρα να ανταλλάξουμε δωράκια... δώσαμε ... και πήραμε....
Δώσαμε αγάπη και πήραμε αγάπη και είμαστε όλοι τόσο γεμάτοι... Άλλωστε γι'αυτήν τραγουδήσαμε στη νοηματική...

"Αγάπη δώσε, αγάπη νιώσε"

Δυστυχώς όμως έφτασε η στιγμή να μας αποχαιρετίσουν οι φίλοι μας...  Εξαιρετική εμπειρία για όλους μας! Αυτό που μένει είναι η συνειδητοποίηση ότι η διαφορετικότητα μπορεί να φωτίσει όμορφες γωνιές της ψυχής μας... Ευχαριστούμε το Κ.Α.Π.Ν.Κ. που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και χάρη στην επίσκεψή τους περάσαμε υπέροχα! Το σχολείο μας γέμισε χαρά, χαμόγελα, ευχαρίστηση, αποδοχή, αγκαλιές.... Σήμερα ξεχειλίσαμε από αγάπη και ευχαριστούμε εκπαιδευτικούς και μαθητές του 4ου ειδικού δημοτικού γι' αυτήν την μοναδική ευκαιρία! Εις το επανιδείν φίλοι μας!!!

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI