Σκυταλοδρομία για το κλίμα "Running out of Time"

Το Running out of Time είναι μια σκυταλοδρομία 7.767 χλμ. για την κλιματική αλλαγή, η οποία ξεκίνησε από τη Γλασκόβη της Σκωτίας, που φιλοξένησε την COP26 (Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών του 2021 για την Κλιματική Αλλαγή), για να καταλήξει στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αδιάκοπη σκυταλοδρομία που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί, με δρομείς, ποδηλάτες και ιστιοπλόους που μετέφεραν τη σκυτάλη και μαζί της ένα ηχηρό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή από τη νέα γενιά προς τους παγκόσμιους ηγέτες στην COP27. Η σκυταλοδρομία είχε διάρκεια 40 ημερών (από τις 30-9-2022 έως 8-11-2022) και πέρασε από 18 χώρες.

Στην Ελλάδα βρέθηκε μεταξύ 24 και 27 Οκτωβρίου 2022. Με αφορμή τη διοργάνωση της Σκυταλοδρομίας, το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, με την υποστήριξη της UNESCO, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου  διοργάνωσε την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Σχολείων, για την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών. 

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου συμμετείχε με μια  πληθώρα δράσεων που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων, σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και με βιωματική προσέγγιση ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα της ανακύκλωσης, της μείωσης των απορριμμάτων και της κλιματικής κρίσης. Μπορείτε να δείτε μια σύνοψη των δράσεων κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Συγγραφέας: 
Antonia Giannak...