3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2015
Θέματα: 
2015-2016
Σχολική Αυλή
Litter Less
2021-2022
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

24.5.2022
Οικοκώδικας

Οι οικολογικές δράσεις ολοκληρώθηκαν με τον «Οικοκώδικα» που έφτιαξε κάθε τμήμα και δεσμεύτηκε να υιοθετήσει. Τα παιδιά φιλοτέχνησαν τους «Οικοκώδικες» με φαντασία χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά. 

12.5.2022

Οι τάξεις της Α δημοτικού έφτιαξαν κούκλες με συσκευασίες από γάλα και κονσέρβες, χρησιμοποιώντας καπάκια και κορδέλες που θα πετούσαν στα σκουπίδια/ανακύκλωση. Υποστηρίζοντας την κυκλική οικονομία ανέβασαν το κουκλοθέατρο «Ντενεκεδούπολη» που απόλαυσαν οι μαθητές όλου του σχολείου. Συγχαρητήρια παιδιά!!!

28.4.2022

Ξεκινήσαμε τις οργανωμένες δραστηριότητες του σχολείου μας με τη σύσταση οικολογικής ομάδας! Κάθε τμήμα έβγαλε τον οικολογικό του εκπρόσωπο. Έγινε άμεσα έρευνα στον προαύλιο χώρο και καταγραφή των προβλημάτων. Με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού Αντωνίας Γιαννακοπούλου και τη συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, οι οικολογικοί εκπρόσωποι των τάξεων έφτιαξαν ένα σχέδιο δράσης για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αλλά και για την ανακύκλωση των καθημερινών σκουπιδιών.

30.11.2021

Οι μικροί οικολογικοί πράκτορες του Ε1 συμμετείχαν σε δράση καθαριότητας που έγινε από τον φορέα ΔιόνυSOS. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «17 Παγκόσμιοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης» οι μαθητές/ήτριες με βιωματικό τρόπο έμαθαν να αγαπούν τη φύση και να φροντίζουν τη γειτονιά τους. Η συνεργασία του σχολείου μας με φορείς του Δήμου είχαν μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινότητα και ευαισθητοποίησαν μικρούς και μεγάλους. 

7.1.2016

3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου& 1ο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς 

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε, με το δικό μας πρωτότυπο και μοναδικό τρόπο, η έναρξη της εκστρατείας «Litter Less».

Διεύθυνση: 
Λ.Σταμάτας 25Α
14572 Δροσιά