3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2024
Έτος Εγγραφής: 
2015
Θέματα: 
2015-2016
Σχολική Αυλή
Litter Less
2021-2022
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
2022-2023
Νερό
Αειφόρο Σχολείο
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα

Τα νέα του Σχολείου μας

10.6.2024

Το σχολείο μας 3ο Δημοτικό Διονύσου, ευαισθητοποιημένο στα οικολογικά θέματα του τόπου μας, οργάνωσε τη συνεργασία με 2 όμορα σχολεία, το  Δημοτικό της Δροσιάς και το 1ο Δημοτικό Διονύσου. Συγκεκριμένα οι Στ΄ τάξεις ενώθηκαν, γνωρίστηκαν και χύθηκαν στο δάσος γύρω από τον οικείο χώρο άθλησης, με σκοπό να τον καθαρίσουν από τα απορρίματα. Όλα τα παιδιά είπαν πως ήταν "η καλύτερη εκδρομή" και έδωσαν ένα νέο ραντεβού.

10.6.2024

Το σχολείο μας, ευαισθητοποιημένο στα οικολογικά θέματα του τόπου μας, δεν θα μπορούσε να λείψει από την αναδάσωση που οργάνωσε ο Δήμος Διονύσου  στις 14/4/2024. Μικροί και μεγάλοι ένιωσαν τη χαρά της πράσινης προσφοράς στον τόπο τους, ενωμένοι για έναν κοινό σκοπό. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!!

 

10.6.2024

Η Α΄ Δημοτικού στηρίζοντας την κυκλική οικονομία και μειώνοντας το οικολογικό αποτύπωμα, έφτιαξε έναν μικρό κηπάκο και φύτεψε σπόρους από κάρδαμο και γρασίδι. Χρησιμοποίησαν πλαστικές και χάρτινες συσκευασίες. Οι μαθητές έχουν μάθει να σκέφτονται "πράσινα" και έχουν υιοθετήσει νέο τρόπο ζωής.   

 

10.6.2024

Η Α΄ Δημοτικού κατασκεύασε με μεράκι ταΪστρες πουλιών από άδειες χάρτινες συσκευασίες χυμού και γάλακτος. Ομόρφυνε η αυλή μας καθώς τις κρέμασαν στα δέντρα της αυλής και τα πουλιά της περιοχής βρήκαν καταφύγιο. Στηρίζουμε την κυκλική οικονομία και μειώνουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα!

 

23.4.2024

Η Γ' τάξη συμμετείχε ενεργά στην εβδομάδα Let's do it Greece. Έδωσε χρώμα σε λάστιχα αυτοκινήτων και φύτεψε λουλούδια ομορφαίνοντας τον χώρο του σχολείου μας. Ομορφύναμε την αυλή μας και σκεφτόμαστε οικολογικά. Οι μαθητές/τριες έμαθαν με τον τρόπο αυτό, βιωματικά, την έννοια της κυκλικής οικονομίας.

21.5.2023

Στις 22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι μαθητές της Ε2 τάξης του σχολείου μας, αποφάσισαν να δείξουν την αγάπη τους στη Γη, καθαρίζοντας το δασάκι που βρίσκεται δίπλα στο Αθλητικό κέντρο "Κόκκινο χωράφι" που αθλούνται καθημερινά. Με κέφι και ιδιαίτερο ζήλο οι μαθητές μας καθάρισαν τον αγαπημένο τους χώρο από κάθε λογής σκουπίδια. Εντυπωσιαστήκαμε τόσο από το πλήθος, όσο και από τα είδη των σκουπιδιών που βρήκαμε. Οι μαθητές οργάνωσαν και με τους γονείς τους αντίστοιχες δράσεις, όντας οικολογικοί πρεσβευτές.

21.5.2023

Η Α΄ δημοτικού γνώρισε το πρόβλημα της μόλυνσης των υδάτων και της σπατάλης νερού μέσα από διάφορες δραστηριότητες.

  • Έγινε ανάγνωση και επεξεργασία βιβλίων:

Ο Βάτραχος Τρίκλωπας, Olga de Dios, εκδόσεις Μικρή Σελήνη
Γίνε πράκτορας του Πλανήτη, Ελένη Ανδρεάδη, εκδόσεις Μεταίχμιο
Παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με τον κύκλο του νερού και τον αποτύπωσαν (κατασκευή σε χάρτινα πιάτα).

21.5.2023

Οι μαθητές της Γ τάξης, ευαισθητοποιημένοι σε οικολογικά θέματα, ασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς με το ΝΕΡΟ.

21.5.2023

Εθελοντική δράση καθαρισμού στο αιωνόβιο δάσος Διονύσου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών. Την Κυριακή 2 Απριλίου οι μαθητές του σχολείου μας, σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τον Δήμο Διονύσου, πραγματοποίησαν καθαρισμό του αιωνόβιου δάσους του Διονύσου. 

1.3.2023

Οι οικολογικοί εκπρόσωποι έκαναν συμβούλιο και συζήτησαν τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας σε σχέση με την ενέργεια και τα σκουπίδια, όσο και ο Δήμος μας.

Οργάνωσε δράσεις, γνωρίζοντας τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από το επιτραπέζιο παιχνίδι των 17 Παγκόσμιων Στόχων, αναγνωρίζοντας την άμεση ανάγκη για δράση. Στη συνέχεια, έγινε διάχυση στη σχολική κοινότητα και ευαισθητοποιήθηκαν όλες οι τάξεις, προσεγγίζοντάς τους σε πρώτη φάση διαθεματικά.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Λ.Σταμάτας 25Α
14572 Δροσιά