Running out of time

Outdoor Classroom Day

Tην Πέμπτη, 3 του Νοέμβρη, το σχολείο μας συμμετείχε στη Σκυταλοδρομία «Running Out of Time» για την Κλιματική Αλλαγή που συντονίζει στην Ελλάδα η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ως εκπρόσωπος του Foundation for Environmental Education.

Χιλιάδες δρομείς συμμετείχαν σε μια σκυταλοδρομία που αναμένεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, διανύοντας 7.767χλμ. μέσω 18 χωρών για να μεταφέρουν τη σκυτάλη με το μήνυμα από τη νέα γενιά στους παγκόσμιους ηγέτες  στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα COP27.

Ξεκίνησε  στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 από τη Γλασκόβη της Σκωτίας (που φιλοξένησε την COP26) και θα καταλήξει στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου στις 5 Νοεμβρίου 2022, για την έναρξη της COP27 που θα διεξαχθεί μεταξύ 6 και 18 Νοεμβρίου 2022 .

Κατά τη διάρκεια της σκυταλοδρομίας περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν  στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Σχολείων (Schools Action Day) στις 3 Νοεμβρίου, όπου τα σχολεία οργάνωσαν βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με την κλιματική αλλαγή.

Την ημέρα, λοιπόν, αυτή και οι μαθητές μας συμμετείχαν στη δική μας σκυταλοδρομία. Αφού πρώτα κατασκεύασαν τις δικές τους οικολογικές σκυτάλες και τα πανό τους, διασκέδασαν τρέχοντας. Έχοντας διανύσει συνολικά 12 χλμ !!!  πέρασαν το δικό τους μήνυμα το οποίο ενώθηκε με τη φωνή χιλιάδων άλλων μαθητών που αγωνιούν για μέλλον του πλανήτη μας.

Η σκυταλοδρομία αυτή ήταν, παράλληλα, και μια δράση στο πλαίσιο της Ημέρα Υπαίθριας Εκπαίδευσης (Outdoor Classroom Day) για την κλιματική Αλλαγή.  Επωφελούμενοι της υπαίθριας μάθησης οι μαθητές με διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο ευαισθητοποιήθηκαν για την κλιματική αλλαγή αναπτύσσοντας παράλληλα κοινωνικές δεξιότητες και ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων.

Συγγραφέας: 
tkaterina