Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Αειφόρο Σχολείο
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

8.5.2024

 

To πρόγραμμα εντάσσεται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

ΘΕΜΑΤΙΚH ΕΝOΤΗΤΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΏ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΏ.

ΥΠΟΘΕΜΑΤΙΚΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ_ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΉ 

Το project βασίζεται στο ομότιτλο σενάριο που είναι αναρτημένο στη σελίδα του ΙΕΠ για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων https://iep.edu.gr/el/psifiako-apothetirio/skill-labs/1012-gnorimia-me-e...

8.5.2024

Τμήμα: Ε2

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σοφία Τσελεπή

8.5.2024

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές του Ε2 τμήματος με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Σοφία Τσελεπή κατασκέυασαν μοναδικές δημιουργίες με θέμα την ανάδειξη βιώσιμων πόλεων. Στόχος όλων μας πρέπει να γίνει η χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας. Οι μαθητές το γνωρίζουν. Εμείς;

8.5.2024

Η επίσκεψη μας ήταν ιδιαίτερα παραγωγική και επιμορφωτική καθώς ήρθαμε σε επαφή με τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα και είδαμε από κοντά ζώα! Αυτό μας ενθουσίασε ιδιαίτερα μιας και η ζωή στην πόλη μας στερεί αυτή την επαφή. Ο χώρος επίσκεψης περιελάμβανε τα εξής:
1. Πρωτογενή Τομέα παραγωγής που αποτελούν οι εκτάσεις γης στις οποίες καλλιεργούνται όλες οι ποικιλίες των τροφών που σιτίζουν τα ζώα του Κτήματος ώστε να υπάρχει έλεγχος των ορμονών που αυτές περιέχουν
2. Χώρο φιλοξενίας και εκτροφής αγελάδων γαλακτοπαραγωγής

8.5.2024

Φέτος υλοποιείται στο σχολείο μας ο όμιλος " Βιώσιμη παραγωγή – βιώσιμη γη", από την εκπαιδευτικό Αραμπατζή Μαρία.

8.5.2024

Οι μαθητές της έκτης τάξης αποφάσισαν να στήσουν το δικό τους stand βιο-οικονομίας, με σκοπό να επιδείξουν προϊόντα τα οποία μπορούν να μπουν στη ζωή μας και να κάνουν το πλανήτη μας λίγο πιο βιώσιμο και ασφαλή , και της ζωή μας λίγο περισσότερο eco-stylish, όπως είπε χαρακτηριστικά μια μαθήτρια! 

8.5.2024

Οι μαθητές του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών έλαβαν μέρος στις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης 2024. Υλοποίησαν δράσεις, ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις εργασίες που τους ανατέθηκαν, δημιούργησαν υπέροχες eco-κατασκευές και εξέφρασαν την αγωνία τους για έναν καλύτερο πλανήτη. Go Green!

8.5.2024
Ενεργειακό ποδήλατο

Το σχολικό έτος 2023 – 24 κατασκευάστηκε στο Πειραματικό Δημοτικό Σχ. Σερρών «Κων/νος Καραμανλής» , «Το ποδήλατο της ενέργειας» . Η ιδέα για την υλοποίηση του project ήταν της υπεύθυνης εκπαιδευτικού για το μάθημα των Φυσικών Επιστημών του σχολείου κ. Χρυσούλας Κουνατίδου.

24.5.2023

To σχολείο μας συμμετείχε στις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης για το περιβάλλον, υλοποιώντας και τις 5 δραστηριότητες.

-Refuse

-Reduce

-Recycle

-Reuse

-Repurpose

24.5.2023

Μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Σερρών, φυτέψαμε μία πλατανομουριά (Morus alba) και δύο μελικοκιές (Celtis australis) στο τριγωνικό παρκάκι μπροστά από το Σχολείο μας.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 22
621 25 Σέρρες