Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Αειφόρο Σχολείο
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

24.5.2023

To σχολείο μας συμμετείχε στις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης για το περιβάλλον, υλοποιώντας και τις 5 δραστηριότητες.

-Refuse

-Reduce

-Recycle

-Reuse

-Repurpose

24.5.2023

Μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Σερρών, φυτέψαμε μία πλατανομουριά (Morus alba) και δύο μελικοκιές (Celtis australis) στο τριγωνικό παρκάκι μπροστά από το Σχολείο μας.

24.5.2023

Χρησιμοποιώντας μινιατούρες ως κύριους ήρωες σε σουρεαλιστικά διοράματα τοπίων, “miniature photograpphy”, οι μαθητές δημιούργησαν το δικό τους ηλεκτρονικό περιοδικό “Lights on Serres_miniatures on patrol”, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για προβάλουν την ανάγκη να ζούμε σε μια πιο βιώσιμη πόλη.

31.1.2023

Οι φανταστικοί Eco Heroes του σχολείου μας δημιουργούν comics. Το αποτέλεσμα είναι άρτιο και αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη που κρύβουν τα παιδιά, που με όπλο τους τη φαντασία, μπορούν να αποτελέσουν τη σωτηρία του πλανήτη μας. 

https://read.bookcreator.com/RIOsEyOTMjcmTevcqnZSUtvblae2/WC9POknSRSys_2MdUabAdw

8.12.2022

Κουίζ για την κλιματική αλλαγή μέσω της εφαρμογής 

https://quizizz.com/admin

Βήμα 1ο: πατήστε τον σύνδεσμο

https://quizizz.com/join?gc=52773259

Βήμα 2ο: εισάγεται τον κωδικό του κουίζ

5277 3259

 

8.12.2022

Οι μαθητές του Ε1 τμήματος, στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων ασχολήθηκαν με τη Θεματική Ενότητα "Φροντίζω το Περιβάλλον". Μία από τις δράσεις ήταν κι η εξής:

Αφού παρατήρησαν πίνακες διάσημων ζωγράφων , κι αφού έχουν ήδη ασχοληθεί με την έννοια της κλιματικής αλλαγής (αίτια, αποτελέσματα, φαινόμενα κτλ), αποτύπωσαν τους ίσιους αυτούς πίνακες υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής. Το αποτέλεσμα, μάλλον, δε αρέσει σε κανέναν.

πρωτότυποι πίνακες

«Κορίτσι στο παράθυρο» , Σαλβαδόρ Νταλί

«Ένα λιβάδι με παπαρούνες» Κλοντ Μονέ

8.11.2022

Tην Πέμπτη, 3 του Νοέμβρη, το σχολείο μας συμμετείχε στη Σκυταλοδρομία «Running Out of Time» για την Κλιματική Αλλαγή που συντονίζει στην Ελλάδα η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ως εκπρόσωπος του Foundation for Environmental Education.

Χιλιάδες δρομείς συμμετείχαν σε μια σκυταλοδρομία που αναμένεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, διανύοντας 7.767χλμ. μέσω 18 χωρών για να μεταφέρουν τη σκυτάλη με το μήνυμα από τη νέα γενιά στους παγκόσμιους ηγέτες  στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα COP27.

Διεύθυνση: 
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 22
621 25 Σέρρες