Το πορτοκάλι και τα οφέλη του

Γνωριμία με το «σήμα κατατεθέν» της Θερμής

# Σήμερα Πέμπτη 15/12/2022  στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και της ενότητας «Γνωρίζω τον τόπο μου» μίλησε στους  μαθητές δύο τάξεων ο Θερμιώτης παραγωγός και πολύτιμος φίλος του σχολείου Στρατής Κόμβος.

# Ξεκίνησε με τις χώρες καταγωγής  των εσπεριδοειδών  (Ινδία, Κίνα και Ιαπωνία), το υψόμετρο που μπορούν να ευδοκιμήσουν, τις αρρώστιες που τα απειλούν.

# Συνέχισε με τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Λέσβο (Μέρλιν και ναβαλίνες)  τον καιρό της  συγκομιδής τους, τις τρεις περιοχές της Λέσβου, που  παράγουν πορτοκάλια, (Παράκοιλα,  Μόρια και  Θερμή) . Στην Θερμή - όπως είπε - ένας μεγάλος παραγωγός παράγει 20-25 τόνους πορτοκάλια .

# Κατέληξε λέγοντας ότι το πορτοκάλι είναι ένας διατροφικός θησαυρός, που πρέπει  να είναι καθημερινά στο διαιτολόγιό μας τώρα το χειμώνα, γιατί ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας .

#Μετά το τέλος της ομιλίας  ακολούθησε γευσιγνωσία με εσπεριδοειδή, που μας προσέφερε ο Χαρ. Ιατρουδέλλης. Τον ευχαριστούμε θερμά , όπως και τον Στρατή Κόμβο για τη θαυμάσια ομιλία του. 

Συγγραφέας: 
avalesis