Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου. Στόχος της ημέρας αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η ημέρα αυτή είναι μια καλή αφορμή να υπενθυμίζουμε ότι ο έλεγχος των παραγόντων κινδύνου που συμβάλλουν στα καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως η κακή διατροφή και η αποχή από τη σωματική άσκηση, μπορεί να αποτρέψει τουλάχιστον το 80% των πρόωρων θανάτων λόγω καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού.

Το σχολείο μας γιόρτασε αυτή την ημέρα με ένα βιωματικό ταξίδι. Οι μαθητές ξεκίνησαν το ταξίδι μέσα από τις σχολικές αίθουσες, όπου ενημερώθηκαν για τους κινδύνους της κακής διατροφής και τα οφέλη της αερόβιας άσκησης. Στη συνέχεια ανακάλυψαν τη λειτουργία και τα μέρη της καρδιάς μέσω διαδραστικών εφαρμογών και εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας.

Το ταξίδι συνεχίστηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου όπου οι μαθητές συμμετείχαν στο παιχνίδι «Το ταξίδι του ερυθρού αιμοσφαιρίου». Το παιχνίδι είναι μια αναπαράσταση της μικρής και μεγάλης κυκλοφορίας αποτελούμενο από κάποιους σταθμούς. Οι μαθητές έπρεπε να εκτελέσουν τη διαδρομή περνώντας από τους όλους τους βασικούς σταθμούς. Στόχος του παιχνιδιού είναι η κατανόηση της λειτουργίας της καρδιάς στην μεγάλη και μικρή κυκλοφορία.

Υπεύθυνοι της δράσης ήταν η Φυσικοθεραπεύτρια κ.Κοκκίνη Αικατερίνη και ο Νοσηλευτής κ.Λιάλιας Σωκράτης.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...