Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Την Παρασκευή 2 Δεκέμβριου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκέμβριου),το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου πραγματοποίησε δράση στο Κλειστό Γυμναστήριο Διαγόρα (ΤΕΝΤΑ).

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και προβολή βίντεο, οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με διάφορους τύπους αναπηρίας, κατανοήσαν τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που κάθε μια προκαλεί και ενισχύθηκε το συναίσθημα της αποδοχής της διαφορετικότητας. Κατά την διάρκεια της δράσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις απόψεις τους μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ευαισθησίας.

Για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης συνέβαλαν καθοριστικά η Γυναίκεια Ομάδα Βόλεϊ του Διαγόρα, η διοίκηση του ερασιτέχνη Διαγόρα και οι φίλοι και εθελοντές της ομάδας, Λευτέρης και Μιχάλης, οι οποίοι παραχωρήσαν το γήπεδο και προσφέραν πλήρες πρωινό σε όλους!

Τους ευχαριστούμε θερμά για την ζεστή φιλοξενία τους, για την ενημέρωση που έκαναν στους/στις μαθητές/τριες μας, για την ιστορία του Διαγόρα και φυσικά για τον αθλητικό εξοπλισμό που μας χάρισαν!

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...