Ορισμός μελών της Περιβαλλοντικής Ομάδας και ξεκίνημα συνεργασίας ανακύκλωσης χαρτιού με την Περιφέρεια Αττικής.

Η ψηφοφορία σε εξέλιξη στη Β' τάξη του Σχολείου μας!
Ο <χαρτοφάγος > κάδος ανακύκλωσης χαρτιού στην Δ'2 τάξη!
Ο ολοκαίνουριος κάδος ανακύκλωσης μπαταριών από τη εταιρία ΑΦΗΣ.
Συμβόλαιο συμπεριφοράς των παιδιών του Γ'2.
Ο 1ος γεμάτος <χαρτοφάγος > του Γραφείου Διδασκόντων !
Η Πρόταση -Πρόσκληση για την 1η πεζοπορία μας στον Υμηττό!

 Ο πρώτος μήνας της νέας σχολικής χρονιάς ήδη ολοκληρώθηκε! Το φθινόπωρο τρέχει με αργό ρυθμό στην Παιανία. Η ζέστη και η λιακάδα μας δίνουν θετική ενέργεια για τις δράσεις μας στο ολοκαίνουριο προαύλιο του Σχολείου. Η φύση προετοιμάζεται με τη μείωση της διάρκειας της ημέρας. Οι εναλλαγές του νοτιά με το βοριά μας κάνουν ευχάριστη διάθεση! 

Οι τάξεις Β', Γ'1, Γ'2, Δ'1 και Δ'2 είχαν την χαρά της 1ης ψηφοφορίας για την ανάδειξη των 2 πρώτων τους  μελών για την Περιβαλλοντική Ομάδα μας. Οι πρώτοι/ες  <πράκτορες> ,υπό την καθοδήγηση του Εκπ. υπεύθυνου για το Πρόγραμμα, ξεκίνησαν τη δράση προσοχής για καθαριότητα της τάξης , τη συμπεριφορά των παιδιών , του προαυλίου, της καλής χρήσης του νερού και του ηλεκτρικού. 

Η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής του 4ου Δ.Σ. Παιανίας επετεύχθη μέσω της υπεύθυνης συμπεριφοράς του Εκπ. από την προηγούμενη σχολική χρονιά. Έτσι ,από τις 28/9/22 στις 4 πρώτες τάξεις του Σχολείου μας, τοποθετήθηκε από ένας ευπαρουσίαστος ,<χαρτοφάγος > κάδος για πρώτη φορά στην Παιανία! Τα παιδιά μας δεν θα ξαναταϊσουν το καλάθι απορριμμάτων της τάξης τους με χαρτιά ,κι έτσι αρχίζει ο <αγώνας > ανακύκλωσης χαρτιού, <αγώνας > για την μείωση των απορριμμάτων στη χωματερή. Ύστερα από αίτημα στην Εταιρία Ανακύκλωσης Μπαταριών ΑΦΗΣ έφτασε ο καινούριος κάδος ανακύκλωσης μπαταριών στο Σχολείο μας.

 Παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων ή παιδιά που είχαν μεγαλύτερα αδέρφια στο Σχολείο μας αναπόλησαν τις σχολικές χρονιές ,πριν το 2019 , όταν τα παιδιά φύτευαν λουλούδια , βότανα και κηπευτικά στα παρτέρια του προαυλίου μας. Μετά τα πρωτοβρόχια ,το χώμα θα είναι έτοιμο για σκάλισμα!

ΥΓ : Κυριακή 2/10/2022 έχει προγραμματιστεί  η 1η πεζοπορία σε μονοπάτι του Υμηττού για μικρούς και μεγάλους από τη σχολική μας κοινότητα! Ώρα να γευτούμε τις χαρές του δάσους  βουνού ,που βρισκόμαστε στους πρόποδες, αλλά με συνοδό τον Εκπ του Σχολείου θα το βιώσουμε λίγο πιο βαθιά!

Συγγραφέας: 
axarlis