Ομαδικό παιχνίδι για τη διατροφή" Ήρθαν τα πάνω κάτω"

Την περίοδο της προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα, ενώ έτρεχε το θέμα μας σχετικά με τη διατροφή, η πυραμίδα της διατροφής έφυγε από τη θέση της και αναποδογύρισε στο ταμπλό.

Ο Άγιος Βασίλης που στεκόταν παραδίπλα πριν ακόμα φορέσει τα ρούχα του, είδε την πυραμίδα μας και ετοιμάστηκε να ακολουθήσει την υγιεινή διατροφή. Όμως για κακή του τύχη, η πυραμίδα είχε αναποδογυρίσει  και αντί να τρώει καθημερινά δημητριακά, φρούτα και λαχανικά εκείνος τα έτρωγε σπάνια. Αντί να αθλείται , εκείνος καθόταν πολλές ώρες στην τηλεόραση και αντί να αποφεύγει τα γλυκά, εκείνος τα είχε βάλει καθημερινά στη διατροφή του. Έκανε δηλαδή όλα αυτά που δεν έπρεπε. Έτσι πάχυνε πολύ. και όταν ήρθε η ώρα να φορέσει τα κόκκινά του ρούχα, ήταν αδύνατο. Προσπαθούσε, προσπαθούσε αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερνε. Έτσι ζήτησε βοήθεια από τα παιδιά. Τα παιδιά έβαλαν την πυραμίδα σωστά στη θέση της και του εξήγησαν τι ακριβώς σημαίνει να τρέφεται κάποιος υγιεινά.

Έτσι ο Άη Βασίλης μας, άρχισε να τρώει σωστά και να αθλείται. Σε λίγες ημέρες κατάφερε να φορέσει τα ρούχα του και να ετοιμαστεί για το τόσο όμορφο ταξίδι του και να δώσει χαρά στα παιδάκια όλου του κόσμου.

Συγγραφέας: 
Μαγδαληνή Νίτη