"Οι Βοτανικοί Κήποι του Kew"

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής μας στο 3ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους, που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία από τις 6 ως τις 10 Απρίλη 2022, ομάδα μαθητών μας, ως σύνεδροι, υποστήριξαν το θέμα "Οι Βοτανικοί Κήποι στο Kew και ο Εθνικός Κήπος της Αθήνας". Πώς μπορούν αξιοποιηθούν ως Κιβωτοί για τη Διατροφή αλλά και η σημασία τους για την διασφάλιση της ύπαρξης ειδών της παγκόσμιας χλωρίδας που απειλούνται με εξαφάνιση".

Οι μαθητές χάρηκαν την επαφή με τη φύση και την ιστορία της περιοχής, έτρεξαν στο στάδιο της Ολυμπίας και παρουσίασαν στους 200 συνέδρους που παρακολουθούσαν, εισήγηση με αυθεντικό υλικό από τους Κήπους, τόσο φωτογραφιών των σπάνιων φυτών, όσο και δραστηριοτήτων διάσωσής τους από μια πλειάδα Άγγλων επιστημόνων, αξιοποιώντας επιτόπια επίσκεψη τους στους Βοτανικούς Κήπους Kew. 

Οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι του Kew είναι ένας από τους πιο σημαντικούς βοτανικούς κήπους στον κόσμο, τόσο πολύ που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 2003.

Όλοι οι βοτανικοί κήποι είναι σημαντικοί για τον κόσμο. Είναι χώροι πρασίνου που συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα του αέρα, κάτι που είναι πολύ απαραίτητο, και όλο και περισσότερο, ως αποτέλεσμα της αστικοποίησης. Αλλά Το Kew's είναι επίσης κέντρο βοτανικών μελετών και έχει τη δική του τράπεζα σπόρων.

Συγγραφέας: 
Ευστ. Οικονόμου ΠΕ02