Μια χελώνα στην αυλή μας

@@ Μας την έφερε ο παππούς μιας μαθήτριας για να την δούμε από κοντά και αμέσως έγινε το αντικείμενο περιέργειας και θαυμασμού όλων των μαθητών του σχολείου. Την περιεργάστηκαν, την χάϊδεψαν , ρώτησαν και έμαθαν για τις συνήθειες και για τη ζωή της. Ύστερα την επιστρέψαμε στον καλό φίλο που μας την έφερε, ώστε να γυρίσει και πάλι στο περιβάλλον της ευχαριστώντας τον για την μοναδική εμπειρία που μας χάρισε .

 

@@ Οι χελώνες της στεριάς μπορούν να ζήσουν πολύ καιρό, από 50 έως 100 χρόνια. Είναι από τα πιο αβλαβή ζώα. Οι χελώνες ως κατοικίδια προτιμάνε κήπους. Η ιδανική κατοικία τους είναι στην ύπαιθρο, με δέντρα, χόρτα και λουλούδια. Το χειμώνα πέφτουν σε χειμερία νάρκη και ξυπνάνε την άνοιξη.
……………………………..
@@ Οι χελώνες ξηράς είναι αυστηρά φυτοφάγα ζώα. Η καλύτερη τροφή είναι ανάμεικτα φρέσκα λαχανικά, γρασίδι, τριφύλλι. Καλό είναι να τους δίνουμε ένα συμπλήρωμα ασβεστίου, για τα οστά και το κέλυφος και φρέσκο νερό για να πίνουν και να βρέχονται όποτε το θελήσουν.
…………………………………
@@ Οι χελώνες συχνά υποφέρουν από λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Τα σημάδια μιας λοίμωξης περιλαμβάνουν συριγμό και η χελώνα αρνείται να φάει. Επίσης, η έλλειψη ασβεστίου τους δημιουργεί προβλήματα στο καβούκι και στα οστά.
……………………………………….
@@ Οι χελώνες ξηράς στην χώρα μας, καθώς και όλα τα ερπετά και αμφίβια είναι προστατευόμενα και η αιχμαλώτισή τους είναι πράξη παράνομη.

 

 

Συγγραφέας: 
avalesis