Έκθεση Ζωγραφικής Historica

Το Σάββατο 29/10/2022 οι μαθητές από το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου έλαβαν μέρος στην έκθεση ζωγραφικής που διοργάνωσε η Historica 2022 με θέμα το ποδήλατο. Τα παιδιά προετοιμάζονταν για περίπου ένα μήνα για αυτή την έκθεση και ο δάσκαλός τους παρότρυνε και να τους καθοδηγούσε.

Είδαμε το ποδήλατο ως αφορμή για να εκφραστούμε δημιουργικά, δίνοντας μεγάλη σημασία στο χρώμα χωρίς ιδιαίτερα στιβαρό σχέδιο για να μπορέσει το χρώμα να ξεχυθεί έξω από αυτό και να δείξει την χρωστική του αξία. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε πως καταφέραμε να αποτυπώσουμε τα συναισθήματα των παιδιών στο χαρτί αγνά και καθαρά.

Οι μαθητές/-τριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν το λιμάνι μπροστά από το κτήριο της περιφέρεις όπου διαδραματίστηκαν μουσικοχορευτικά και εικαστικά δρώμενα. Απόλαυσαν τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις, να χορέψουν στους ρυθμούς της υπέροχης μουσικής και είδαν από κοντά τα εικαστικά τους έργα. Ήταν πολύ σημαντικό για τα παιδιά να αποκτήσουν την εμπειρία έκθεσης των έργων τους και να συνομιλήσουν με το κοινό γι’ αυτά. Στο τέλος διοργανώθηκε κλήρωση και έξι από τους μαθητές μας είχαν την τύχη να κερδίσουν υπέροχα δώρα. Με την απονομή των δώρων έκλεισε και η φετινή διοργάνωση της Historica 2022. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές και όλη την συντονιστική ομάδα του Historica 2022 και ευελπιστούμε να τους επισκεφτούμε το 2023 .

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...