Γνωριμία με την κόκκινη πέτρα των Μιστεγνών

@@ Περπατάμε επάνω τους και τις βλέπουμε κάθε στιγμή μπροστά μας .Μιλάμε για τις περίφημες κοκκινωπές πέτρες Μιστεγνών, (που βρίσκονται σε όλη την περιοχή Μιστεγνών - Ν. Κυδωνιών) και έχουν γίνει πλέον ένα με το λεσβιακό τοπίο. Κι όμως ελάχιστοι τις λογαριάζουν σαν ένα μοναδικό προϊόν του τόπου μας, προϊόν μάλιστα με ένδειξη γεωγραφικής προέλευσης.

…………………………………………

@@Σήμερα οι μαθητές μας –στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και της ενότητας «Γνωριμία με επαγγέλματα»- γνώρισαν από κοντά πού και πώς βγαίνει αυτή η πέτρα, πώς γίνεται η επεξεργασία της και ποιά προϊόντα μας δίνει, που «ντύνουν» δρόμους, πλατείες, αυλές σχολείων, όψεις κτιρίων και πολλές άλλες οικοδομικές κατασκευές.

………………………………………….

@@ Ξεναγός μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι ο κ. Γιάννης Αφεντούλης, (ιδιοκτήτης του λατομείου και του εργοστασίου στις Νέες Κυδωνίες), που βγάζει, επεξεργάζεται και διαθέτει στο εμπόριο την περίφημη κόκκινη πέτρα των Μιστεγνών.

……………………………………………….

@@Μίλησε στους μαθητές διεξοδικά για το πώς έστησε την επιχείρησή του, τους πρόβαλε εικόνες από τα έργα που έχουν γίνει στη Λέσβο με τις πέτρες του εργοστασίου του, τους έδωσε να πιάσουν δείγματα των προϊόντων του και δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων από τους μαθητές για δύο περίπου ώρες.

……………………………………………

@@ Η παρουσία του ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές μας και η συμμετοχή τους ευχαρίστησε και τον ίδιο. Τον ευχαριστούμε κι εμείς με τη σειρά μας για τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

Συγγραφέας: 
avalesis