Food waste Workshop

Food waste (απορρίμματα τροφίμων), με απλά λόγια, είναι το φαγητό (μαγειρεμένο ή όχι) που πετιέται χωρίς να έχει καταναλωθεί. Οι λόγοι είναι πολλοί και αρκετά διαφορετικοί μεταξύ τους.Μεταξύ αυτών η αγορά μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων χωρίς να κάνουμε λίστα, η μη σωστή διαχείριση φρούτων και λαχανικών με αποτέλεσμα να ''χαλάνε'' εύκολα και να πρέπει να απορριφθούν και άλλοι πολλοί 

Από το φαγητό που παράγεται, σε παγκόσμια κλίμακα, το 1/3 καταλήγει σε απορρίμματα. Επίσης, το 40% των οικιακών απορριμμάτων είναι φαγητό. Προκειμένου να σταματήσει αυτή η υπερσπατάλη φυσικών πόρων και ενέργειας χρειάζεται να σκεφτούμε εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης των απορριμάτων φαγητού. 

Μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε ένα workshop για την εναλλακτική αξιοποίηση υπολειμμάτων τροφής.  Χρησιμοποιώντας φυσικές χρωστικές, προερχόμενες από λαχανικά, λουλούδια κτλ, βάψαμε κάλτσες. 

Η διαδικασία απλή και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν εύκολα στη χρήση. Όλοι όσοι συμμετείχαν το διασκέδασαν και αναγνώρισαν την αναγκαιότητα για αλλαγή σε πολλές από τις συμπεριφορές μας ως καταναλωτές

 

Συγγραφέας: 
Γεωργία Μουσελίμη