Food Waste Campaign

Όλοι γνωρίζουμε πως ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κίνδυνο - αλλά ίσως δε γνωρίζουμε πως πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε αυτόν, όπως τα τρόφιμα που πετάμε στα σκουπίδια καθημερινά.Για την ακρίβεια, δισεκατομμύρια τόνοι βρώσιμων τροφίμων σπαταλώνται κάθε χρόνο, δημιουργώντας το 8% των παγκόσμιων εκπομπών, ενώ εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο υποσιτίζονται. Πρόκειται για ένα κλιματικό και ταυτόχρονα ανθρωπιστικό ζήτημα!

Με αφορμή την Διεθνή Μέρα Απώλειας και Σπατάλης Τροφίμων (29-09-2022), λοιπόν, αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή έρευνα στο σχολείο μας. Οι μαθητές μας συμπλήρωσαν το  ακόλουθο ερωτηματολόγιο  :

Food Waste Questionnaire

προκειμένου να διευρενηθεί κατά πόσο γνωρίζουν για το φαινόμενο food waste και τον περιβαλλοντικό του αντίκτυπο αλλά και για να εντοπίσουν εκείνες τις συμπεριφορές και προσωπικές τους συνήθειες που το εντείνουν.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου :

Questionnaire's Results

άφησε κάποια περιθώρια αισιοδοξίας,ωστόσο πολλά πρέπει να συμβούν ακόμη ώστε ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας να γίνει περισσότερο βιώσιμος!

Για το λόγο αυτό ετοίμασαν και μια σχετική καμπάνια ενημέρωσης των υπολοίπων μελών της σχολικής μας κοινότητας (γονείς, καθηγητές, μαθητές κτλ)

Συγγραφέας: 
Γεωργία Μουσελίμη