Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών

Η 26η Σεπτεμβρίου, γνωστή και ως «Ευρωπαϊκή ημέρα των γλωσσών/ European day of languages», γιορτάστηκε στο σχολείο μας μέσα από ένα ταξίδι στις όμορφες γλώσσες της Ευρώπης. Οι μαθητές μας ξεκινήσανε το Ευρωπαϊκό-γλωσσικό τους ταξίδι από την Ελλάδα για να ταξιδέψουν αργότερα στην Αγγλία, την Γαλλία, την Ρουμανία, την Φινλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία και πολλές ακόμη Ευρωπαϊκές χώρες, όπως άλλωστε αυτό αποτυπώνεται στο φωτογραφικό μας υλικό.

Οι μαθητές μας μέσα από την χρήση οπτικοακουστικού υλικού https://edl.ecml.at/.../languagej.../tabid/3223/Default.aspx είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν δέκα διαφορετικές Ευρωπαϊκές γλώσσες και να ανακαλύψουν πολλές ομοιότητες αλλά και διαφορές μεταξύ των γλωσσών.

Παράλληλα, δόθηκε στους μαθητές η δυνατότητα να δούνε, να ακούσουν, να γράψουν, αλλά και να χρησιμοποιήσουν τρεις βασικές γλωσσικές εκφράσεις σε δέκα διαφορετικές Ευρωπαϊκές γλώσσες μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό που τους παρουσιάστηκε, καθώς επίσης από τα φύλλα εργασίας που μοιράστηκαν.

Επιπλέον, οι μαθητές γνώρισαν τις σημαίες των Ευρωπαϊκών χωρών μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι και δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά ολοκλήρωσαν την κατασκευή ενός κολάζ φωτογραφιών που απεικονίζει την εμπειρία που βιώσανε μέσα από το γλωσσικό τους ταξίδι στην Ευρώπη.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...