Επίσκεψη  στα θερμοκήπια Θεοδωρέλλη -Βασιλέλλη

# Τα μούρα (ή αλλιώς οι κατράδες-όπως λέγονται στη Λέσβο) ήταν η αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών τέτοια εποχή. Σκαρφάλωναν στις μουριές, που υπήρχαν σε κάθε σχολείο και απολάμβαναν τον τρυφερό καρπό τους.

………………………………………………

# Την μοναδική αυτή νοστιμιά απόλαυσαν πρόσφατα μαθητές δύο τάξεων του σχολείου μας στα φυτώρια Θεοδωρέλλη-Βασιλέλλη, όπου πήγαμε εκπαιδευτική επίσκεψη.Μετά την ξενάγηση που τους έγινε ο κ.Παναγιώτης Θεοδωρέλλης τους οδήγησε σε δυό-τρεις μουριές τις οποίες τα παιδιά ξεστόλισαν το «άψε-σβήσε»

………………………………………………

# Προηγήθηκε  λεπτομερής ξενάγησή τους  στο χώρο του θερμοκηπίου και αναλυτική τους ενημέρωση για τον αυτόματο τρόπο συκευασίας των φυντανιών,  το  αυτόματο πότισμα   των φυτών, τις δεξαμενές συλλογής φρόχινου νερού για πότισμα , τα συστήματα αερισμού , σκίασης –το καλοκαίρι, και θέρμανσης το χειμώνα και πολλά άλλα.

…………………………………………………

# Στο τέλος οι ιδιοκτήτες πρόσφεραν σε κάθε μαθητή ένα φυντάνι πεπονιάς ,ενώ αρκετοί μαθητές αγόρασαν λουλούδια για να τα προσφέρουν στις μαμάδες του.ήταν μια ιδαίτερα γόνιμη (αλλά κα ευχάριστη ) επίσκεψη από την οποία αποκομίσαμε πολλές και ενδιαφέρουσες γνώσεις.

……………………………………………

# Πολλά ευχαριστώ στους ιδιοκτήτες για την υποδοχή που μας επιφύλαξαν και την ξενάγηση που μας έκαναν

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ