Ένα ποδηλατικό ταξίδι που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω.

Ένα ποδηλατικό ταξίδι που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω.

Οι μαθητές/-τρίες του σχολείου μας, μαζί με τους/-ις συνόδους τους, επισκέφτηκαν σήμερα τη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου στο πλαίσιο υλοποίησης των εκδηλώσεων του Historica 2022.

Οι μαθητές/-τρίες μας ταξίδεψαν πολλά χρόνια πίσω, βλέποντας τα εκθέματα ποδηλάτων από διαφόρους συλλέκτες, τα οποία χρονολογούνταν μέχρι και τη δεκαετία του 70’.

Μάλιστα, μια έκπληξη περίμενε έναν μαθητή μας, καθώς μέσα στο πλήθος του αρχείου εικόνων που μας παρουσιάστηκε, κατάφερε και αναγνώρισε την όψη του παππού του, ο οποίος ήταν ποδηλάτης αγώνων της εποχής εκείνης.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από αγώνες της εποχής, ποδήλατα κάθε λογής και με τους οργανωτές του event, πρόθυμοι να μας εξηγήσουν κάθε ένα από αυτά, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.

Είχαμε επίσης, την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης από το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου ενώ μέσω simulator οι μαθητές/-τρίες οδήγησαν ένα ποδήλατο, βιώνοντας μια συναρπαστική εμπειρία.

Κλείνοντας, οι μαθητές/-τρίες στο μάθημα των εικαστικών,ετοίμασαν κάποια έργα ζωγραφικής και τα παρέδωσαν στην οργανωτική ομάδα. Τα έργα θα είναι διαθέσιμα για το ευρύ κοινό το Σάββατο στο Λιμάνι, όπου θα υλοποιηθούν και διάφορες δραστηρίοτητες για μικρούς και μεγάλους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές και όλη την συντονιστική ομάδα του Historica 2022 και ευελπιστούμε να τους επισκεφτούμε το 2023 για να συνεχιστεί αυτή η σημερινή μας εμπειρία.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...