Ένα δίωρο γεμάτο νότες ….

@@ Ένα ξεχωριστό μάθημα έκαναν χθες Τετάρτη 30 Νοεμβρίου οι μαθητές δύο τάξεων του σχολείου μας. Γεύτηκαν ακούσματα από πολλά πνευστά όργανα ( όμποε, κλαρινέτο, σαξόφωνο). Η γνωριμία με κάθε όργανο περιλάμβανε μια μικρή εισήγηση και ύστερα ένα γνωστό μουσικό κομμάτι.

@@ Τα όργανα παρουσίασε στους μαθητές ο μουσικός Μπάμπης Πλατάνου, που μυήθηκε στη μουσική από μικρός σαν μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Μυτιλήνης και σήμερα διδάσκει στο Ωδείο Σκαλκώτα, ενώ εργάζεται και σε μαγαζιά του νησιού με μουσικά σχήματα.

@@ Quest stars της παρουσίασης ήταν δύο μαθητές μας. Ο μικρός Γ.Η. με το βιολί του και ο Π.Τ. στα κρουστά . Και οι δύο έπαιξαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τον δάσκαλο, που τους συνόδευσε με την ηλεκτρική κιθάρα καθώς και σόλο κομμάτια και καταχειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές τους

@@ Ήταν μια εξαιρετική βιωματική γνωριμία με τον κόσμο της μουσικής, που έγινε στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και της ενότητας «Γνωρίζω τα επαγγέλματα» . Η παρουσίαση, που κράτησε ένα δίωρο έσπασε τη ρουτίνα των μαθημάτων και εντυπωσίασε τους μαθητές που την παρακολούθησαν.

Συγγραφέας: 
avalesis