Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τμήμα Κισσάμου Χανίων

Το εργαστήριο δεξιοτήτων με τίτλο "Στόχος Ζωής" φτάνει στο τέλος του και η επιμόρφωση σε γονείς και μαθητές από τον Ερυθρό Σταυρό αποτελεί την καλύτερη επισφράγισή του. 
Φυσικά πριν από αυτή τη δράση εμείς οργανωθήκαμε φτιάχνοντας μπλουζάκια με το λογότυπο της προσπάθειάς μας. Δεν παραλείψαμε τα δωράκια για τους καλεσμένους μας, φτιαγμένα από τα χεράκια μας!
Η υποδοχή των Σαμαρειτών-Διασωστών του τμήματος Κισσάμου ήταν θερμότατη! Χαμόγελα, καλοσωρίσματα και ένα γλυκό κέρασμα με στόχο πάντα την καρδιά... 
Η συζήτηση περιείχε αρκετές πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήματα με το κυριότερο: Ποιο είναι το έργο των διασωστών; Να μας βοηθήσουν σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση βρεθούμε... και θα το κάνουν με κάθε τρόπο γιατί έχουν εκπαιδευτεί γι' αυτό το σκοπό και επιπλέον λειτουργούν με γνώμονα την ενσυναίσθηση και σκοπό να προστατεύσουν τον συνάνθρωπο... και όλα αυτά εντελώς ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, κάτι που εξυψώνει το έργο τους! 
Τα σπουδαιότερα που θα μείνουν από αυτή την επίσκεψη στους μαθητές μας είναι ότι οι πρώτες βοήθειες ξεκινούν από την αλυσίδα της ομάδας... αν κάποιος πέσει θα τον σηκώσουμε και πριν από όλα θα τον στηρίξουμε ηθικά με μια μεγάλη και αληθινή αγκαλιά! Πραγματικά και ουσιαστικά μαθήματα ζωής...
Εμείς το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανταποδώσουμε την σπουδαία αυτή εμπειρία με μικρά αναμνηστικά δωράκια.
Ακολούθησε επιμόρφωση στους γονείς με πληροφορίες πρώτων βοηθειών (βήματα ενεργειών σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών κατά περίπτωση, όπως πνιγμονή, καρδιοανανπευστική αναζωογόνηση, θέση ανάνηψης) και επεξηγήσεις σε ερωτήματα και απορίες. 
Σε ανθρώπους που προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ τα ευχαριστώ δεν αρκούν... Εμείς θα πούμε εις το επανιδείν γιατί έχουμε και συνέχεια και ελπίζουμε η φλόγα της εθελοντικής σας προσφοράς να λάμψει σε πολλές ακόμα καρδιές γιατί γέμισε με φως  τις δικές μας... O αρχηγός του τμήματος Εθελοντών-Διασωστών-Σαμαρειτών, Στέφανος Καπής, στόχευσε πραγματικά στις καρδιές μεγάλων και μικρών και έκανε το Στόχος Ζωής μας (την αγορά απινιδωτή) να μοιάζει πιο κοντινός. Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη που μας έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στο σχολείο μας!

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI