Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ρουμανία

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Erasmus+  ECO : Ecological environmental education protection in a European Context με κωδικό αριθμό 2021-1-R001-KA220-SCH-000035907,τέσσερις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και τέσσερις καθηγήτριες από το 5ο Γυμνάσιο  Καλαμάτας επισκέφθηκαν την πόλη Pitesti της Ρουμανίας, από τις 23 έως τις 29 Οκτωβρίου.

Οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν στο σχολείο Liceul Tehnologic Costesti με τις αντιπροσωπείες των υπόλοιπων τεσσάρων σχολείων που συμμετέχουν στο εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. Οι μαθητές της κάθε χώρας παρουσίασαν τις εργασίες τους για την κλιματική αλλαγή. Αντίστοιχα, οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους και αντάλλαξαν απόψεις.

Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να εργαστούν σε ομάδες και να αναπτύξουν βιωματικές δράσεις με θέμα το περιβάλλον. Στα πλαίσια του

προγράμματος οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα της Ρουμανίας με αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας υποδοχής.

Η επόμενη κινητικότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας πρόκειται να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος Erasmus+/KA2.

Συγγραφέας: 
Γεωργία Μουσελίμη