Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σλοβακία

Με γεμάτες τις αποσκευές τους από υπέροχες αναμνήσεις και δυνατές συγκινήσεις, επέστρεψαν  στις 10/12/2022 τέσσερις μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας μαζί με τέσσερις καθηγήτριές τους, έχοντας επισκεφτεί την πρωτεύουσα της Σλοβακίας Μπρατισλάβα από τις 04/12/2022 συμετέχοντας στο πρόγραμμα "Ecological education and environmental protection in a European context!"με κωδικό αριθμό 2021-1-R001-KA220-SCH-000035907.

Στο εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος τέσσερα ακόμα σχολεία από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και την Τουρκία.

Στο  σχολείο Ηοtelova Akademia της Μπρατισλάβα όπου πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των χωρών,οι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με το εκπαιδευτικό σύστημα των χωρών τους και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους αναφορικά με την τροφική σπατάλη  ( food  waste ), ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούν με παιδιά από τις άλλες χώρες, να εργαστούν σε ομάδες και να αναπτύξουν βιωματικές δράσεις. Παράλληλα ξεναγήθηκαν σε σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα της Σλοβακίας και ήρθαν σε επαφή με στοιχεία από τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας.

Η τελευταία ημέρα, η ημέρα του αποχαιρετισμού, μία εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για όλους, σφραγίστηκε από αγκαλιές  και  δάκρυα  συγκίνησης,  ενώ  το  επόμενο ραντεβού δόθηκε για το μήνα Μάϊο στην πόλη της Καλαμάτας.

Συγγραφέας: 
Γεωργία Μουσελίμη