"Είμαστε υφασμένοι ο ένας στον άλλο..." (Anja Rozen)

Ο εαυτός μου, ο άλλος, η οικογένειά μου... Όλα αλληλένδετα μεταξύ τους σαν ένα πλεκτό, ένα πλεκτό που υφαίνεται από την κοινωνία των ανθρώπων... με κλωστές έτοιμες να χαλάσουν τη σύνθεση ή να την συγκρατήσουν στο όλο... 
Πρώτα παρατηρήσαμε τον εαυτό μας, τα στοιχεία εκείνα που τον συνθέτουν και μιλήσαμε για το είναι μας και ακούσαμε για τον είναι των άλλων... Ο εαυτός μας είναι πολυσύνθετος, έχει και ίσια και στραβή οπτική και τα πάνω και τα κάτω του... Όλα είναι θέμα διαχείρισης και αυτό προσπαθούμε στην εκπαίδευση.. δεν καταπνίγουμε τις αρνητικές πτυχές, τις αγκαλιάζουμε και μαθαίνουμε να τις ελέγχουμε. "Το τζάτζαλο" μας βοήθησε πολύ, διαβάστε το!
Η επικαιρότητα μας επηρεάζει, οι αντιδράσεις των γυναικών στο Ιράν μας αποδεικνύουν ότι η εξωτερική εμφάνιση έχει λόγο στη ζωή μας και αποφάσεις στη ζωή μας, στην εμφάνισή μας, μπορούμε να έχουμε μόνο εμείς!!! Έτσι κόψαμε κι εμείς νοερά τα μαλλιά μας και τα γεμίσαμε με ό,τι αγαπάει η ψυχή μας!  Ωστόσο όλοι υφαίνουμε ο ένας δίπλα στον άλλο, αν κάποιος παραιτηθεί, οι ισορροπίες διαλύονται... Αυτή είναι η αξία της συλλογικότητας. Πόσο υπέροχα μας το διδάσκει η 13χρονη μαθήτρια από τη Σλοβενία Anja Rozen με το εξαιρετικό σκίτσο της που κέρδισε τον διαγωνισμό Plakat Miru ανάμεσα σε 600.000 σκίτσα παιδιών παγκοσμίως!

"Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι με τον πλανήτη μας και ο ένας με τον άλλον, αλλά δυστυχώς δεν το γνωρίζουμε" (Anja Rozen)

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI