Δράσεις οικολογικές και για το Περιβάλλον φιλικές!

Στέλνουμε  τα μηνύματα μας στη Γλασκώβη
Δημιουργούμε οικολογικά μηνύματα παρέα με τα άλλα σχολεία της Οικοσυμμαχίας
Ο γεωσκώληκας φαγάνας Πειναλέων μας μαθαίνει την κομποστοποίηση
Ανθοκομική Έκθεση
Διαχείριση απορριμμάτων γύρω από το μνημείο

Οι φετινές δράσεις μας ήταν εναρμονισμένες τόσο με τα Εργαστήρια  Δεξιοτήτων όσο και με την αγάπη μας με το περιβάλλον ,την ανακύκλωση ,τη διαχείριση των απορριμμάτων ,τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος .Μια μικρή γεύση από τις δράσεις μας....

  • Συμμετοχή στην δράση της WWF στέλνοντας μηνύματα για τον πλανήτη (γραμμένα επάνω σε φύλλα) στους ισχυρούς του κόσμου στο συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών  της Γλασκώβης για την κλιματική αλλαγή, γνωστό ως COP26 .
  • Συμμέτοχή στην Action global day, Διοργανώθηκε στο Νηπιαγωγείο το  Green day party, όπου, γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί, φορώντας πράσινα, περιποιήθηκαν την αυλή και τους δρόμους γύρω από το σχολείο.
  • Οργάνωση ποδηλατοδρομιών , μεταφέροντας  το μήνυμα για φιλικά προς   το περιβάλλον  μέσα μετακίνησης.
  • Φύτεμα λαχανικών και λουλουδιών στην αυλή μας αλλά και βολβών σε παλιά παπούτσια που έφεραν γονείς   και οργάνωση Ανθοκομικής Έκθεσης.
  • Ανταλλαγή   οικολογικών μηνυμάτων  μέσω τηλεδιασκέψεων και mail  με τα υπόλοιπα σχολεία της Οικοσυμμαχίας και  αφού λάβαμε και τα δικά τους μηνύματα τα τοποθετήσαμε  στα παπούτσια που είχαμε φυτέψει τους βολβούς της αγάπης 
  • Κατασκευή  επιτραπέζιου παιχνιδιού ( ο αχόρταγος γεωσκώληκας) προκειμένου τα παιδιά να κατανοήσουν τη λειτουργία του   κομποστοποιητή  και ποια υλικά μπαίνουν σ ΄ αυτόν.
Συγγραφέας: 
GEORGIA STAMATIOY