6ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2024
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή
2023-2024
Απορρίμματα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

5.3.2024

Στο πλαίσιο συμμετοχής του Νηπιαγωγείου μας στο πρόγραμμα  των Οικολογικών Σχολείων η φροντίδα του κήπου μας απέκτησε χαρακτήρα οικολογικό και η Τρίτη έχει καθιερωθεί φέτος ως ημέρα κομποστοποίησης! Οι μαθητές μας φέρνουν τις «αγαπημένες λιχουδιές» του γαιοσκώληκα για να φτιάξουμε το καλύτερο  κομπόστ!

24.2.2024

Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Κρύο – Ζεστό, μια λύση αναζητώ» συνεργαστήκαμε  για άλλη μια χρονιά με  τη Γεωπονική Υπηρεσία Χαλκίδας και την υπέροχη Δέσποινα Τοραμάν. Μάθαμε για τη σημασία του πρασίνου στη ζωή μας, τον τρόπο που μεγαλώνουν τα φυτά, τι χρειάζονται για να μεγαλώσουν ,τι μας προσφέρουν και φυσικά φυτέψαμε και ανανεώσαμε τον όρκο μας ως υπερασπιστές του περιβάλλοντος! 

12.12.2022

Φέτος στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας λίγο διαφορετικά ,με στολίδια οικολογικά!Όλα τα στολίδια τα έφτιαξαν τα παιδιά με τους γονείς τους στο σπίτι χρησιμοποιώντας άχρηστα-χρήσιμα υλικά και μαθαίνοντας πως πολλά πράγματα που διαφορετικά θα τα πετούσαμε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και κάπως αλλιώς και να τους δώσουμε ξανά ζωή!

Δείτε μερικά από τα οικολογικά στολίδια μας ξεφυλλίζοντας το βιβλίο μας!

https://www.storyjumper.com/book/read/144900261/-----

12.12.2022

«Running Out Of Time»O χρόνος τελειώνει και εμείς…Αποφασίσαμε να γίνουμε μέρος της λύσης για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής! Φτιάξαμε την δική μας σκυτάλη από ανακυκλώσιμα υλικά,ζωγραφίσαμε τα πανό μας ,γράψαμε μηνύματα για το περιβάλλον ,κάναμε τις σκυταλοδρομίες μας,μία πορεία με συνθήματα για το περιβάλλον και περνώντας υπέροχα στείλαμε το μήνυμα μας στους παγκόσμιους ηγέτες στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή!Το μήνυμά μας : «Go Green.There is no planet B!»

12.12.2022

Με τη συνδρομή της Γεωπονικής Υπηρεσίας του Δ.Χαλκιδέων φυτέψαμε στην αλτάνα της αυλής μας. Και για να φτιάξουμε το καλύτερο compost για τα φυτά μας ξεκινήσαμε τη λειτουργία του κομποστοποιητή μας.

5.7.2022
Στέλνουμε  τα μηνύματα μας στη Γλασκώβη

Οι φετινές δράσεις μας ήταν εναρμονισμένες τόσο με τα Εργαστήρια  Δεξιοτήτων όσο και με την αγάπη μας με το περιβάλλον ,την ανακύκλωση ,τη διαχείριση των απορριμμάτων ,τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος .Μια μικρή γεύση από τις δράσεις μας....

20.11.2021

Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων Φροντίζω το Περιβάλλον μαθαίνουμε για την Ανακύκλωση και βοηθούμε παιδιά και γονείς του Νηπιαγωγείου μας να υιοθετήσουν νέες οικολογικές και φιλικές προς το περιβάλλον συμπεριφορές!

2.7.2021

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του e-twinnning Ενεργά σχολεία μια Οικοσυμμαχία αναζητήσαμε και γνωρίσαμε φορείς και οργανισμούς σχετικούς με την προστασία της θαλάσσιας ζωής.

2.7.2021

Σε συνεργασία με τη Γεωπονική Υπηρεσία του Δ.Χαλκιδέων φυτέψαμε στο παρτέρι της αυλής μας,που φτιάχτηκε φέτος ,εποχιακά λουλούδια.Τα παιδιά του 6ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας που συμμετείχαν στο δίκτυο Ενεργά σχολεία μια Οικοσυμμαχία φύτεψαν και μια ελιά την ίδια μέρα ,25 Μαϊου 2021 με τη ματιά στο 2030 χρονιά ορόσημο για τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Διεύθυνση: 
Κ.ΣΑΒΒΑ 11
34100 ΧΑΛΚΙΔΑ