Δ. Μπουρνούς : Η εξέγερση του Πολυτεχνείου , όπως την έζησα 

@@ Στο κλίμα των ημερών του Πολυτεχνείου μεταφέρθηκαν σήμερα οι μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου μας μέσα από τις διηγήσεις ενός ανθρώπου που έζησε τα γεγονότα από πρώτο χέρι. Του Δημήτρη Μπουρνού, ανθρώπου που φυλακίστηκε και βασανίστηκε για την αντιδικτατορική του δράση και στη συνέχεια πρόσφερε στα κοινά από τις θέσεις του Αντιδημάρχου Μυτιλήνης και του προέδρου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του νομού.

…………………………………………

@@ Ο Δ. Μπουρνούς δεν μίλησε στα παιδιά θεωρητικά, αλλά στάθηκε σε βιωματικές καταστάσεις, που έζησε είτε ο ίδιος, είτε άλλοι σύντροφοί του στα χρόνια 1970-1974. Η ιστόρηση των γεγονότων αυτών, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών, αφορούσε:

…………………………………………

@@ Τα γεγονότα στη Νομική Σχολή και το πώς οι φοιτητές ξέφυγαν από το μπλόκο όταν έκαναν έφοδο οι δυνάμεις της Αστυνομίας . # Πώς έγινε η εξέγερση των φοιτητών στην Πάτρα, όπου πρωταγωνίστησε ένας Λέσβιος. # Πώς ο ίδιος κατάφερε να βγει από τον κλοιό των αστυνομικών, που είχαν ζώσει το Πολυτεχνείο, βοηθώντας ένα ηλικιωμένο ζευγάρι να ανεβεί στο λεωφορείο # Πώς «ξέχασε» τις προκηρύξεις, που κουβαλούσε πάνω του τότε και πώς βρέθηκαν ύστερα από χρόνια # Πώς ήταν οι συνθήκες στις φυλακές και τα βασανιστήρια με φάλαγγα # Πώς ξένοι ανταποκριτές κινηματογραφούσαν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από το ξενοδοχείο Ακροπόλ, ενώ το είχε καταλάβει η Αστυνομία. #Πώς έπεσε η πύλη του Πολυτεχνείου κ.λπ.

…………………………………………

@@ Η παρουσίαση έκλεισε με την συγκλονιστική διήγηση της δολοφονίας του Λέσβιου Μ. Μυρογιάννη από τον ταγματάρχη Ντερτιλή , μέσα από την κατάθεση του οδηγού του Λέσβιου στρατιώτη Αντώνη Αγριτέλη.

Συγγραφέας: 
avalesis