Από το φυσικό περιβάλλον του Υμηττού ,στο φυσικό περιβάλλον του Σχολείου μας!

Τα παιδιά μας ενημερώνονται για τους κινδύνους των δασών.
Η 5άδα των μαθητών στη φύτευση μιας λεβάντας!
Τα τσουβάλια με τα χαρτιά περιμένουν το απορριμματοφόρο.
Το χρυσάνθεμο στη βάση κομμένου δένδρου δίπλα στις βρύσες του Σχολείου μας.
Η υιοθεσία του κάθε φυτού από τα παιδιά θα φέρει την σίγουρη ανάπτυξή του. Πότισμα μετά το φύτεμα!
Από την 1η πεζοπορία στο μονοπάτι του Υμηττού Νο 11.
Τα στολίδια του βουνού μας!
Τα παιδιά μας πεζοπορούν  μέσα στο  φυσικό περιβάλλον του Υμηττού!
Στο τέλος της ανάβασης όλη η ομάδα ξεκουράζεται και κουβεντιάζει!

Αργά αργά ,αλλά σταθερά το Σχολείο μας εξελίσσεται σε Οικολογικό Σχολείο!

  Σήμερα , 20 Οκτώβρη 2022 τα παιδιά της Β' ,Γ'1 και Γ'2 είχαν  ενημέρωση από δυο κυρίες της εταιρίας  <WE4ALL>, σχετικά με την Προστασία του Περιβάλλοντος ( από τα δάση με την χλωρίδα και την πανίδα μας ως το αστικό περιβάλλον μας και την ρύπανση από της πάσης φύσεως μηχανές μας). Στη συνέχεια τα παιδιά μας ανέλαβαν την ευθύνη της δικής τους συμμετοχής για την Προστασία του Περιβάλλοντος μέσω υπογραφής συμβολαίου ,κατά τμήμα! Ακολούθως βγήκαμε στο προαύλιο όπου Δημοτικοί Υπάλληλοι  είχαν ανοίξει προηγουμένως λάκκους στα παρτέρια του Σχολείου μας και, με την καθοδήγηση των δύο κυριών φύτεψαν ανά 5άδες από ένα αρωματικό φυτό ( λεβάντες , μέντες, ρίγανη ). Τα παιδιά μας υιοθέτησαν ,ανά 5άδες ,το φυτό που φύτεψαν! Ένα αγοράκι της Β' τάξης μου είπε το μεσημέρι πως  θα θυμάται τη μέρα αυτή για πάντα! Με τη συνεργασία του Δήμου Παιανίας ,της εταιρίας <WE4ALL> και της σχολικής μας μονάδας καταφέραμε το <πρασίνισμα> του Σχολείου μας!

 Το Σχολείο μας ομορφαίνει περεταίρω από τα κίτρινα χρυσάνθεμα που φυτέψαμε μπροστά από τις αίθουσες αλλά και στη βάση κομμένου δένδρου κοντά στις βρύσες του Σχολείου μας.

 Όσο για την 1η πεζοπορία στον Υμηττό που πραγματοποιήσαμε στις 2 Οκτώβρη, η συμμετοχή μικρών και γονιών -κηδεμόνων ήταν εντυπωσιακή!  Περισσότεροι από 80 άνθρωποι ,ακολουθώντας τον Υπεύθυνο των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων του Σχολείου μας  , βίωσαν 2 ώρες τη ΧΑΡΆ της κοντινής μας φύσης ,αλλά μέσα στη φύση! Πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους βρέθηκαν για πρώτη φορά στον 'Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο τον Κυνηγό ,,γνώρισαν το μονοπάτι Νο 11, έμαθαν για την ποικιλία της χλωρίδας του Υμηττού και βέβαια μαζί με τους /τις συμμαθητές /θήτριες  πέρασαν υπέροχα!  Τώρα περιμένουν την επόμενη πεζοπορία!!!

 Η ανακύκλωση του χαρτιού στο Σχολείο μας αποδίδει καρπούς . Οι εκλεγμένοι μαθητές της Δ'1 με την συνοδεία του Υπεύθυνου Εκπαιδευτικού, συνέλεξαν τα πρώτα τσουβάλια για την ανακύκλωση. Ως το τέλος του Οκτώβρη το απορριμματοφόρο της Περιφέρειας Αττικής θα περάσει για την συγκομιδή τους.

 Καλή συνέχεια στις προσπάθειες όλων μας για το καλό της Γης!

 

  

 

Συγγραφέας: 
axarlis