Βραβεύτηκαν οι περιβαλλοντικές πρακτικές του σχολείου

              Τιμήθηκε με αργυρό βραβείο στον φετινό διαγωνισμό
               των Education Leaders Awards στην Αθήνα
…………………………………………………………..
# Μια ακόμα σημαντική διάκριση πρόσθεσε το Σχολείο μας στο ενεργητικό του. Τιμήθηκε με αργυρό βραβείο στο φετινό διαγωνισμό των Education Leaders Awards, ενός θεσμού όπου αναδεικνύονται κάθε χρόνο οι καλύτερες εκπαιδευτικές πρακτικές στην εκπαίδευση και επιβραβεύονται φορείς και εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες.
………………………………….
# Η τελετή Βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Μαΐου, στην Αθήνα.
Το σχολείο μας εκπροσώπησε η γιατρός Μαρία Βουνάτσου, θεία του μαθητή της Δ΄τάξης Παναγιώτη Βουνάτσου, που παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια της Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής κ. Άννας Διαμαντοπούλου, πρώην Υπουργού και Πρώην Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
………………………………………
# Το σχολείο μας υπέβαλε πρόταση και διακρίθηκε στην κατηγορία «Εκπαιδευτική Μονάδα που σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των διδασκόμενων».
………………………………………
# Στην πρόταση αυτή περιγράφαμε όλα τα πεπραγμένα μας, από τη δημιουργία του σχολικού κήπου, τις καλλιέργειες λαχανικών, τα συστήματα άρδευσης, που τοποθετήσαμε, την παρασκευή κομπόστ, την Γιορτή Πορτοκαλιού, την τυποποίηση γλυκών κουταλιού από τα εσπεριδοειδή της αυλής, την οικολογική διάσταση του διατροφικού μας προγράμματος , τις φωλιές των πουλιών και διάφορα άλλα.

 

Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τον πρώην Διευθυντή Γ. Κωφόπουλο (που ξεκίνησε τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες), τον δάσκαλο Ν. Κουφάκη του 5ου Δημοτικού (που μας έμαθε τα μυστικά της κηπουρικής ), τις δασκάλες Κ. Παπάλα και Ελ.Βαμβακά (που σήκωσαν στους ώμους τους το πρόγραμμα ), τον Σπύρο Κρέκο (για τις φυτεύσεις) τον ΄Αγγελο Σιδερά (που μας εγκατέστησε τα συστήματα άρδευσης ) , τον Μίρι Μέτσι , τον Ανέστη Σιδερά (που όργωναν τον κήπο μας ), τον Παναγιώτη Σαρικέλλη, (που έφτιαξε την περίφραξη του κήπου) ,την Ελένη Γαληνού ( από το ΚΠΕΝ Καλλονής ) για τις φωλιές που μας έφτιαξε, και βέβαια την Β.Ματζουράνη, την Μ.Ταρρού και την Ντ. Δούλου (για τα υπέροχα γλυκά κουταλιού που μας έκαναν από τα εσπεριδοειδή της σχολικής μας αυλής, φέτος). 
Ευχόμαστε να γίνει το βραβείο αυτό παρακαταθήκη περισσότερες και εντονότερες περιβαλλοντικές δράσεις στο μέλλον
 

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ