Η συγκομιδή των πορτοκαλιών της σχολικής μας αυλής

# Το πορτοκάλι είναι το σήμα κατατεθέν της Θερμής. Όλος ο κάμπος της περιοχής είναι γεμάτος πορτοκαλιές μαζί και η αυλή του σχολείου μας , όπου είναι φυτεμένες γύρω στις 20 πορτοκαλιές και νεραντζιές.
……………………………………………
# Τα δέντρα αυτά φυτεύτηκαν την δεκαετία του 1930 από τον αείμνηστο Δ/ντή Στρατή Πισπίνη και οι παλιότεροι μαθητές τα πότιζαν κουβαλώντας νερό με τους κουβάδες από τη βρύση της εκκλησίας.
…………………………………………
# Κάθε χρόνο μαζεύουμε οι μαθητές τέτοιο καιρό μαζεύουν τα εσπεριδοειδή της αυλής . Μέχρι πέρυσι τα κάναμε φρουτοσαλάτες και πορτοκαλόπιτες για το διατροφικό μας πρόγραμμα, ενώ πιο παλιά το σχολείο διοργάνωνε τη γιορτή πορτοκαλιού με πορτοκαλομαχίες και άλλα δρώμενα.
……………………………………….
#Φέτος που λόγω του κορωνοϊού είναι «δεμένα» τα χέρια μας, αποφασίσαμε να μαζέψουμε τα πορτοκάλια και να τα κάνουμε γλυκό, λικέρ , μαρμελάδα , αλλά και χυμό πορτοκαλιού για το καλοκαίρι.
……………………………………
# Όλα αυτά τα ανέλαβε η Βάσω Μαντζουράνη, παλιά μαθήτρια του σχολείου και μητέρα του Δημήτρη Καραχαρίση –μαθητή της Ε’ Δημοτικού.
......................................................
# Την ευχαριστούμε, προκαταβολικά και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τα παρασκευάσματά της , που είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι τόσο νόστιμα , όσο και το γλυκό κολοκύθι, που μας έφτιαξε πριν δύο χρόνια από τις κολοκύθες του κήπου μας
 

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ