ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΥΛΗΣ

ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ  ΑΥΛΗ

Η σχολική αυλή είναι χώρος μαθήματος (και λόγω COVID-19) , χώρος γύμνασης, ψυχαγωγίας, αλληλεπίδρασης με τους φίλους και συμμαθητές μας και  κολατσιού, για αυτό πρέπει να τον φροντίζω.

Διατηρώ καθαρή την αυλή του σχολείου μου. Μαζεύω τα σκουπίδια και (στα πλαίσια της ανακύκλωσης με την οποία είχαμε ασχοληθεί  σε προηγούμενο πρόγραμμά μας ) τα τοποθετώ στους κατάλληλους κάδους ανακύκλωσης. Ενώ  παράλληλα κάνω και επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Περιποιούμαι και ποτίζω τα λουλούδια της σχολικής αυλής μας και με την βοήθεια του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε δεντροφύτευση. Πετάμε τις φλούδες των φρούτων μας στις ρίζες των δέντρων για λίπασμα.

Δεν προκαλώ φθορές και ζημιές στους χώρους της αυλής μας  και για αυτό το λόγο δημιουργούμε και ομάδες οικοφυλάκων.

Αναβαθμίζουμε γωνιές της αυλής σε χώρους μελέτης, παιχνιδιού ,κολατσιού, ανάγνωσης βιβλίων αφού στο χώρο της σχολικής μας αυλής λειτουργεί και η δανειστική μας βιβλιοθήκη.

Κάνουμε οικονομία νερού στις βρύσες της αυλής, τοποθετώντας πινακίδες και με την βοήθεια των οικοφυλάκων μας.(Σύνδεση με το οικολογικό μας πρόγραμμα της προηγούμενης χρονιάς )
Διατηρούμε καθαρές τις τουαλέτες και δεν παίζουμε σε αυτές.

Κλείνουμε τα φώτα στους διαδρόμους του σχολείου μας και χρησιμοποιούμε λάμπες leg, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε την οικογένειά μας , τους φίλους και τους συγγενείς μας να υιοθετήσουν  συμπεριφορές φιλικές στο περιβάλλον.

 

 

.Αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας τον οικοκώδικα , όπως επίσης και στο χώρο ανακοινώσεων έξω από το γραφείο εκπαιδευτικών και στους διαδρόμους του σχολείου .

 

 

 

 

 

 

Συγγραφέας: 
Καλλιόπη Μαργιού