1ο 6/θ Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Θάσου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2016-2017
Απορρίμματα
Litter Less
2017-2018
Απορρίμματα
2018-2019
Νερό
2019-2020
Σχολική Αυλή
2020-2021
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

15.2.2021

Δημιουργία περιβαλλοντικής επιτροπής

Η περιβαλλοντική επιτροπή μας δημιουργήθηκε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω του covid 19 . Για μεγάλα διαστήματα το σχολείο μας ήταν κλειστό , αλλά και όταν ήταν ανοιχτό απουσίαζαν πολλοί μαθητές. Επίσης ήταν δύσκολο να συναντηθούμε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο. Τελικά τα καταφέραμε και δημιουργήσαμε την περιβαλλοντική μας επιτροπή που απαρτίζεται από μαθητές , τη διευθύντρια, εκπαιδευτικούς και εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Θάσου.

24.1.2021

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ  ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος και της ενότητας ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ , ερευνήσαμε το οικοσύστημα της σχολικής μας αυλής μας. Οι μαθητές της τάξης μας βγήκαμε στην αυλή μας και συλλέξαμε ότι υπήρχε στο οικοσύστημα  αυτό. Μαζέψαμε φύλλα από διάφορα φυτά, ξυλάκια, πέτρες, κουκουνάρια και άλλα. Στη συνέχεια πήραμε χαρτόνι και τα τοποθετήσαμε κολλώντας τα πάνω. Ακόμη οι μαθητές με πολύ ευχαρίστηση και προθυμία ζωγράφισαν οικοσυστήματα .

10.1.2021

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμά μας της  Σχολικής αυλής συνδυάζεται με τα μαθήματα της Δ΄ τάξης :

Γλώσσα (ανάγνωση βιβλίων και κειμένων σχετικών  θεμάτων }
Μαθηματικά ( μετρήσεις, σχέδια)
Μελέτη Περιβάλλοντος ( χλωρίδα , πανίδα)
Ιστορία (Η σχολική αυλή μας περιτριγυρίζεται από αρχαιότητες, αρχαία αγορά και αρχαίο ωδείο)
Φυσική αγωγή
Μουσική

10.1.2021

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

(ΣΧΟΛΙΚΗ  ΑΥΛΗ)

Όλοι μαζί οι μαθητές της Δ΄ τάξης και η δασκάλα τους κ. Καλλιόπη Μαργιού ερευνήσαμε το  χώρο της σχολικής αυλής για να διαπιστώσουμε προβλήματα, παραλείψεις  και εμπόδια ώστε να διορθωθούν και να γίνει ο χώρος της σχολικής αυλής μας πιο ασφαλής, πιο όμορφος και ευχάριστος για τα παιδιά .

25.5.2019

Η ΝΕΡΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια πολιτεία, που επειδή είχε πολλά νερά ονομάστηκε «Νερένια πολιτεία». Ήταν χτισμένη στους πρόποδες ενός καταπράσινου βουνού από το οποίο κατέβαιναν πεντακάθαρα νερά που σχημάτιζαν ποταμάκια. Οι πηγές από το βουνό πάντα έτρεχαν κρυστάλλινο νερό γιατί οι βροχές ήταν τακτικές και έτσι ποτέ δεν στέρευαν.

 Οι δρόμοι ήταν  πεντακάθαροι, λουλούδια υπήρχαν σπαρμένα σε όλους τους κήπους και τα παρτέρια, τα νερά έτρεχαν κελαρυστά, τα σπίτια  ξεπρόβαλλαν όμορφα και χρωματιστά.

24.5.2019

Σχέδιο δράσης (παρεμβάσεις)

19.5.2019

Στα  πλαίσια του προγράμματός μας για το νερό ,οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε στις 10-11-12 του Μάη ,εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα σε συνεργασία με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ. Αρχικά περιηγηθήκαμε  στη λίμνη περιμετρικά    και με τη βοήθεια της ξεναγού μας , μάθαμε την ιστορία της λίμνης. Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε στο καραβάκι  που μας ταξίδεψε στα νερά της λίμνης. Οι μαθητές άκουσαν πολλές πληροφορίες για την Παμβώτιδα και χάρηκαν την βαρκάδα τους !!!

19.5.2019

Οι μαθητές της Ε ΄τάξης  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για το νερό, με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του προγράμματος κ. Μαργιού Καλλιόπη, επισκεφτήκαμε στις 16 του Μάη τη Δημοτική Επιχείρηση  Ύδρευσης  Αποχέτευσης Θάσου .Εκεί μας υποδέχτηκε η διευθύντρια της επιχείρησης κ. Αργυρώ Μαύρου με τον ηλεκτρολόγο που ρυθμίζει την ηλεκτρολογική  λειτουργία της ΔΕΥΑΘ . Μας  ξενάγησαν στους χώρους του αντλιοστασίου που δίνει νερό στο Λιμένα Θάσου όπου και κατοικούμε.

19.5.2019

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και η υπεύθυνη του προγράμματος για τα οικολογικά σχολεία με θέμα το νερό, επισκεφτήκαμε  τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης  Θάσου ( Δ.Ε.Υ.Α.Θ) και μετρήσαμε την ποσότητα του χλωρίου που υπάρχει στο νερό του σχολείου μας. Πήραμε μια ποσότητα νερού και ο υπεύθυνος για την χλωρίωση του νερού στη  Δ.Ε.Υ.Α.Θ , εξήγησε στους μαθητές πως γίνεται η χλωρίωση, με ποια όργανα και πως παρακολουθούν τις μετρήσεις.

 

27.4.2019

                                                ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ

1.Καταναλώνουμε λιγότερο νερό, φροντίζουμε περισσότερο τον πλανήτη μας.

2.Ποτίζουμε τα λουλούδια με ποτιστήρι  και όχι με λάστιχο.

3.Πλένουμε το αυτοκίνητο με κουβά και σφουγγάρι.

4.Κάνουμε ντουζ και όχι μπάνιο σε γεμάτη μπανιέρα.

5.Μαζεύουμε νερό της βροχής για πότισμα.

6.Κλείνουμε τη βρύση όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας.

7.Κλείνουμε τη βρύση όταν σαπουνίζουμε τα χέρια μας.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Πιέρ Ντε Βαμπέζ 1
64004 Θάσος