1ο 6/θ Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Θάσου

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2016-2017
Απορρίμματα
Litter Less
2017-2018
Απορρίμματα
2018-2019
Νερό
2019-2020
Σχολική Αυλή
2020-2021
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

21.3.2021

Η ενημέρωση για τις δράσεις του προγράμματος μας έγινε με μεγάλη δυσκολία λόγω της πανδημίας και του lockdown. Αναρτήσαμε τον οικοκώδικα στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μας και στον Δήμο Θάσου. Επίσης τον αναρτήσαμε στο blog του σχολείου μας. Εκεί ανεβάσαμε και τις περισσότερες δράσεις που κάναμε  ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία μας . Συνεργαστήκαμε με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, με το Δήμο Θάσου, με τη Σχολική  επιτροπή, με τον γυμναστή μας, τον εικαστικό μας,, τους γονείς των μαθητών μας, την αρχαιολόγο κ.

21.3.2021

Εφαρμογή σχεδίου δράσης – βιβλιοθήκη

Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια της διευθύντριας του σχολείου , του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας και του Δήμου Θάσου λειτούργησε στην σχολική αυλή μας η βιβλιοθήκη μας. Το όνειρο όλων μας για πολλά χρόνια έγινε πραγματικότητα. Η βιβλιοθήκη πήρε το όνομα  Ηγήμων ο Θάσιος , ο οποίος ήταν ποιητής  τον 5ο π.Χ αιώνα. Οι μαθητές μας με πολλή χαρά δανείζονται βιβλία ακολουθώντας τους κανόνες της δανειστικής βιβλιοθήκης  οι οποίοι προσαρμόστηκαν και στον covid.

21.3.2021

Εφαρμογή σχεδίου δράσης- πρόσοψη από τις τουαλέτες

Οι μικροί μαθητές μας με τη βοήθεια μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου, έβαψαν την πρόσοψη από τις τουαλέτες του σχολείου μας , οι οποίες βρίσκονται στην σχολική αυλή .Έτσι ομόρφυνε ο χώρος με τα χαρούμενα χρώματα.

20.3.2021

Εφαρμογή σχεδίου δράσης – δάπεδο αυλής

Σε συνεργασία με το γυμναστή του σχολείου μας , δημιουργήσαμε με χρώματα επιδαπέδια παιχνίδια , τα οποία απόλαυσαν οι μαθητές μας !!!

20.3.2021

Ενημέρωση  - Εκκλησία

Στον αύλειο χώρο του σχολείου μας βρίσκεται το καμπαναριό της εκκλησίας, από την ενορία μας. Έτσι  ο πάτερ Βασίλειος ενημέρωσε τους μαθητές για την ιστορία της εκκλησίας μας, του Αγίου Νικολάου, διαδικτυακά λόγω της πανδημίας και του lockdown.

20.3.2021

Εφαρμογή σχεδίου δράσης – λουλούδια

Σε συνεργασία με τους γονείς των μαθητών μας σπείραμε λουλούδια και περιποιηθήκαμε τα παρτέρια της σχολικής αυλής μας.

20.3.2021

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ – ΤΟΙΧΟΣ  ΑΥΛΗΣ

Σε συνεργασία με τον καθηγητή εικαστικών του σχολείου μας και με χρώματα που μας πρόσφερε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας , βάφτηκε ο τοίχος της αυλής μας με έμπνευση από τους κύκλους του Vasily Kandinsky .

20.3.2021

Εφαρμογή σχεδίου δράσης – παγκάκια

Σε συνεργασία με το Δήμο Θάσου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας , αντικαταστάθηκαν τα παλιά και χαλασμένα  παγκάκια της αυλής μας με καινούρια . Η χαρά και ο ενθουσιασμός  των παιδιών ήταν απερίγραπτος !!

19.3.2021

Εφαρμογή σχεδίου δράσης – Γνωριμία με τις αρχαιότητες

Η Αρχαιολόγος  κ. Βάσω Παπαλαζάρου μας μίλησε για τις αρχαιότητες  που βρίσκονται γύρω από την αυλή του σχολείου μας όπως η αρχαία αγορά και το αρχαίο ωδείο τη Θάσου. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την ιστορία του τόπου μας!!!

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Πιέρ Ντε Βαμπέζ 1
64004 Θάσος