ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ/ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ στην πρώτη inactionSDGsWeek,την ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ για τους Παγκόσμιους Στόχους!

Στον υπερσύνδεσμο https://inactionforabetterworld.com/my-profile/?uid=39 πατώντας το κουμπί με τίτλο ΔΡΑΣΕΙΣ υπάρχει πλήρης αναφορά των 9 ΔΡΑΣΕΩΝ (μία κάθε μέρα) του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ/ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ στα πλαισια της 1ης ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ (υπο την αιγίδα του ΟΗΕ) εβδομάδας δράσεων (18-26 Σεπτεμβριου 2020) που αφορούν του 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης ως Ασπίδα στην Πανδημία του COVID-19. Στην Ελλάδα η πρώτη inactionSDGsWeek, ήταν υπο την επίβλεψη του QUALITY NET FOUNDATION-Δίκτυο ενεργών πολιτών που προωθεί τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης ανάπτυξης των οποίων επίσημος πρεσβευτής είναι το Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών.

Ως υπενθύμιση αναφέρουμε:
Το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου (worlds largest lesson) αποτελεί το επίσημο εισαγωγικό εκπαιδευτικό υλικό για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ. Αποτελεί ένα εκπαιδευτικό υλικό που διατίθεται παγκοσμίως και στόχο έχει να συμβάλλει στην αφύπνιση, ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών  στα θέματα των 17 Παγκόσμιων Στόχων, διαμορφώνοντας τους ενεργούς πολίτες του αύριο. Στον Παγκόσμιο χάρτη προβολής των δράσεων https://worldslargestlesson.globalgoals.org/map/index.html των Σχολείων το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ/ΑΕΙΦΟΡΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΙΜΗΣΗΣ έρχεται πρώτο σε δράσεις (31) σε όλη την Ελλάδα  όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο https://drive.google.com/file/d/1ZO_nwucLmFSptAT4VlEsB5yLnoMgBeAF/view?usp=sharing ​ και πολύ πιθανόν από ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ με κάποια σχετική διερεύνηση του worlds largest lesson map
 

 

Συγγραφέας: 
gymkoimis