Ψηφιοποιώ την ιστορία του τόπου μου

Ο Δημήτρης Μαντζουράνης -ευσταλής παρά τα 80 του χρόνια - με τα στελέχη της Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης και τους δυό μαθητές, Χρήστο Λημνιό και Δημήτρη Μαντζουράνη (εγγονό του)

> Μια και τα σχολεία είναι κλειστά λόγω κορωναϊού είπαμε να δημοσιεύσουμε μια σειρά φωτογραφίες από το πρόγραμμα «Μαθαίνω την ιστορία του τόπου μου με τη βοήθεια της τεχνολογίας».

> Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019 σε  συνεργασία με τη Δημόσια  Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης και στόχο έχει να γνωρίσει στους μαθητές την τοπική  ιστορία με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών. Υπεύθυνοι είναι οι εκπαιδευτικοί Αντώνης Βάλεσης, Αντώνης Τηνιακός και Βάσω Γιακμόγλου.

> Στα πλαίσια του προγράμματος κάθε Κυριακή 12-2μμ στελέχη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης εκπαιδεύουν μαθητές του σχολείου να  ψηφιοποιούν παλιό αρχειακό υλικό, να το καταγράφουν, να του τοποθετούν υδατογράφημα και να το αρχειοθετούν σε ένα ψηφιακό αποθετήριο.

>  Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί υλικό που αφορά την ιστορία του σχολείου, τα παλιά επαγγέλματα του χωριού, τη στρατιωτική θητεία Θερμιωτών, τη Γερμανική κατοχή και την προσφυγιά του 1922 .

> Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την συνάντηση των συντελεστών με τον  80χρονο Δ.Μαντζουράνη-παππού ενός μαθητή του σχολείου, που αφηγήθηκε τις αναμνήσεις του από την ανακτορική φρουρά, όπου υπηρέτησε τη θητεία του την περίοδο 1960-62.     

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ