ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΕΡΚΙΝΗ (ΜΠΕΛΕΣ)

Πρόσκληση ημερίδας (12/2/2020) στο Γυμνάσιο Κοίμησης
Πρόγραμμα-περιεχόμενο ημερίδας (12/2/2020) στο Γυμνάσιο Κοίμησης
Αφίσα περιβαλλοντικού προγράμματος 2020 στο Γυμνάσιο Κοίμησης

Το Οικολογικο Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών σε συνεργασία με το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Σερρών, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιεί:  « Όρος Κερκίνη (Μπέλες).Το μπαλκόνι του ουρανού! Όμορφη φυσική κερκίδα παρατήρησης φυσικών και ιστορικών τεκταινομένων της περιοχής των Σερρών» διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα στο χώρο του Γυμνασίου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, και θα έχει ως ομιλητή τον κύριο Τάτσιο Γεώργιο τέως πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Το θέμα της ομιλίας θα είναι: «Τα χωριά του όρους ΚΕΡΚΙΝΗ». Στα πλαίσια της διαθεματικής ιστορικής προσέγγισης του προγράμματος θα αναφερθεί στην καταγωγή, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων, τον πολιτισμό και τα ιστορικά τεκταινόμενα των χωριών του Μπέλες. Θα ακολουθήσει συζήτηση του ακροατηρίου με τον ομιλητή!

Η ημερίδα έχει σαν στόχο πέρα απο τον εμπλουτισμό της γνώσης, στο  άνοιγμα του προγράμματος που υλοποιείται στο Γυμνάσιο Κοίμησης στην τοπική κοινωνία και την συμμετοχή αυτής τόσο στην υλοποίηση του όσο και στην διάχυση των αποτελεσμάτων του.

Η Δ.Δ.Ε  Σερρών στέκεται για μια ακόμη φορά αρωγός και αναρτά στην ιστοσελίδα της την πρόσκληση για την ημερίδα του οικολογικού Γυμνασίου Κοίμησης

 

Συγγραφέας: 
gymkoimis