ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Ανάμεσα στα τρία πρώτα σχολεία της χώρας το Δημοτικό της Θερμής

- Βραβεύτηκαν και φέτος τα διηγήματα 5 μαθητών του στον 12ο πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου των εκδόσεων Πατάκη

# Aνακοινώθηκαν χτες τα βραβεία του 12ου διαγωνισμού γραπτού   λόγου   των εκδόσεων Πατάκη , που   επιφύλασσαν στο Σχολείο μας μια ακόμα μεγάλη διάκριση.

# Η σχολική μας μονάδα ήταν και φέτος  μέσα στις τρείς καλύτερες όλης της χώρας (Δημοτικά –Γυμνάσια –Λύκεια)  χάρη στα διηγήματα των 5 μαθητών της ΣΤ΄τάξης με τα οποία συμμετείχε το σχολείο  στον φετινό διαγωνισμό.

# Η σημασία της φετινής διάκρισης  γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτεί  κανείς ότι συναγωνιστήκαμε με τα καλύτερα σχολεία τη χώρας (Αρσάκειο, Εκπαιδευτήρια «Γείτονα», «Λαμπίρη», «Αυγουλέα Λιναρδάτου» κ.ά.  και καταφέραμε να τα αντιμετωπίσουμε σαν ίσος προς ίσον. 

#  Τα διηγήματά γράφτηκαν στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του Σχολείου, που λειτούργησε το χειμώνα για δεύτερη χρονιά.  Αξίζει να τονίσουμε, ότι φέτος τα παιδιά ζήτησαν μόνοι τους  να γράψουν διηγήματα έχοντας σαν ερέθισμα την διάκριση της περυσινής έκτης τάξης στον ίδιο διαγωνισμό.

# Οι 5 μαθητές και οι ιστορίες τους ήταν :

-   Eυαγγελία Ξουχέλλη : Το μπλόκο που μαθεύτηκε

-   Δημήτρης Κιολές : Ο στρατιώτης πάνω στ΄ άλογο

-   Παναγιώτα Ψαθά : Τα ταξίδια του παππού μου 

-   Άγγελος Βαξεβάνης  :  Μια λάθος ειδοποίηση 

 -  Παναγιώτης Μιχαλέλλης :  Ένα τριήμερο που με έβαλε σε πολλές σκέψεις

#  Σχεδόν  όλα τα γεγονότα που περιγράφονται είναι πραγματικά.  Οι αφηγήσεις τους  προέρχονται,  είτε από γεγονότα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος, είτε από γεγονότα που αφορούν στην ιστορία του σχολείου.

# Θερμές ευχαριστίες στον Μολυβιάτη σκιτσογράφο Αντώνη Κυριαζή, που με τα μοναδικά σκίτσα του ανέδειξε τις ιστορίες των παιδιών

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ