Ο Δήμαρχος ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ενημερώνεται για το θεσμό των ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων και τις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ του Οικολογικού Γυμνασίου Κοίμησης Σερρών.

Την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020  ο νέο εκλεγείς  Δήμαρχος Ηράκλειας κ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ δέχθηκε στο Δημαρχείο τον Διευθυντή του Οικολογικού Γυμνασίου Κοίμησης κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ και τον Συντονιστή των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Γυμνασίου κ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΣΥΜΕΩΝ (Μαθηματικό) που και οι δύο όπως και το Οικολογικό Γυμνάσιο Κοίμησης τυγχάνουν επίσημοι ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ προώθησης των 17 Παγκόσμιων στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για την συμμετοχή του σχολείου στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, τον θεσμό των Οικολογικών σχολείων στην Ελλάδα που βρίσκεται υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. Επίσης ο κ. Δήμαρχος έμαθε ότι στο Δήμο του υπάρχει το «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ» Γυμνάσιο Κοίμησης  βραβευμένο με την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ» μετά από συνεχείς και διθυραμβικές αξιολογήσεις που έλαβε από την Συντονιστική επιτροπή των οικολογικών Σχολείων. Σε γνώση του Δημάρχου έτυχε  η πλήρως και διαρκώς  ενημερωμένη ιστοσελίδα του Σχολείου που φιλοξενείται στον ιστόχωρο  των Οικολογικών Σχολείων και αποτελεί διαφήμιση για τα Οικολογικά-Φυσικά και όχι μόνο τεκταινόμενα του Δήμου του!

Δεν χάσαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον Δήμαρχο για τις δύο συνεχόμενες πρώτες θέσεις που έλαβε το Γυμνάσιο Κοίμησης στον 1ο και 2ο διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS που διοργάνωσε το ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ εκπαιδευτικό τμήμα του QUALITY NET FOYNDATION με περισσότερες των 700 συμμετεχόντων Σχολείων από όλη την Ελλάδα. Το Γυμνάσιο Κοίμησης εντάχθηκε στο Διεθνές Δίκτυο Σχολείων «In action SDGs Schools Club», έγινε Πρεσβευτής των 17 Παγκόσμιων Στόχων και έβαλε το Δήμο Ηράκλειας στον Παγκόσμιο Χάρτη ΔΡΑΣΕΩΝ.

Ο κ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων με λίμνες  για τα έτη 2019-2023 εκπροσωπώντας το στολίδι των Σερρών την Λίμνη ΚΕΡΚΙΝΗ. Η ευαισθησία του για θέματα Αειφορικής διαχείρισης της Λίμνης είναι δεδομένη μιας και σε αυτόν οφείλετε το κέντρο ενημέρωσης της Λίμνης Κερκίνης στο Λιθότοπο  που δημιούργησε στο παρελθόν και σκέφτεται να θέσει σε άμεση λειτουργία. Τα συγχαρητήρια που δεχθήκαμε ως σχολείο για τις Πανελλήνιες βραβεύσεις μας ήταν ένθερμα ειδικά όταν έμαθε ότι αφορούσαν την Γεωθερμία, τον ποταμό Στρυμόνα και την Λίμνη Κερκίνη, αντικείμενα απτά και ορατά στον Δήμο Ηράκλειας. Ο αξιότιμος Δήμαρχος μας εμπιστεύθηκε τα οικολογικά και αειφορικά σχέδια του για την περιοχή της Λίμνης Κερκίνης και ζήτησε την συνδρομή του Γυμνασίου μας. Άκουσε τις απόψεις μας και αποφασίσαμε για αμεσότητα χωρίς μεσάζοντες στις επαφές μας και την αμφίπλευρη  ενημέρωση τόσο των δράσεων του Γυμνασίου Κοίμησης όσο και αυτών που ετοιμάζει ο Δήμος Ηράκλειας για την Λίμνη Κερκίνη, τα οποία αν και γνωρίζουμε αφήνουμε την ανακοίνωση τους στον Δήμαρχο. Ο αξιότιμος Δήμαρχος υποσχέθηκε να σταθεί αρωγός στα Αειφορικά ταξίδια του Γυμνασίου Κοίμησης μιας και ως τώρα αναφέρονται στο άμεσο περιβάλλοντα χώρο του Δήμου του οπότε αποτελούν και δικό του στόχο. Ο κ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ προσκλήθηκε στην Ημερίδα του Γυμνασίου Κοίμησης στις 12/2/2020  με θέμα: « Τα χωριά του Μπέλες» και τίμησε το σχολείο μας όχι μόνο με την παρουσία του αλλά και με εύστοχες παρεμβάσεις.

 

Συγγραφέας: 
gymkoimis