KINHTO ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Η Γ΄ Τάξη επισκέφτηκε το 1° πανευρωπαϊκά «KINHTO ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» το οποίο έχει αναπτυχθεί με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα ανακυκλώσιμα υλικά και τον τρόπο διαλογής και ανακύκλωσής τους. Επίσης ενημέρωσαν τους υπευθύνους του Κέντρου σχετικά με τις δράσεις του σχολείου μας, το οποίο ως οικολογικό σχολείο κάνει σε σχεδόν καθημερινή βάση δράσεις σχετικές με το περιβάλλον (συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, καπακιών, ρούχων και τηγανέλαιου)

Μετά την ενημέρωση οι μαθητές  είδαν από κοντά τον κάδο ανταποδοτικής ανακύκλωσης πλαστικού και αλουμινίου το οποίο βρισκόταν στο λεωφορείο, και έδωσαν προς ανακύκλωση τις πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες τις οποίες είχαν μαζί τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων της ανταποδοτικής ανακύκλωσης των υλικών πηγαίνουν στο Χαμόγελο του παιδιού.

Συγγραφέας: 
sxolikaravana