Ηφαίστεια , σεισμοί , παλιρροϊκά κύματα

> Μια πολλή κατατοπιστική παρουσίαση για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια παρακολουθήσαμε σήμερα - το δεύτερο δίωρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου - από τον συντονιστή εκπαίδευσης Δ. Μπούμπα.
………………………………………………
> Με απλά και κατανοητά λόγια αλλά και με το κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό (εικόνες και βιντεάκια ) κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον των μαθητών ζωντανό ως το τέλος. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις λιθοσφαιρικές πλάκες, στην ηφαιστειακή στάχτη, στα παλιρροϊκά κύματα και πολλά άλλα επακόλουθα μιας ηφαιστειακής έκρηξης.
………………………………………………
> Οι μαθητές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα τα τρία βιντεάκια που αναπαριστούσαν την έκρηξη ενός ηφαιστείου, το τσουνάμι που ακολούθησε, τις καταστροφές που προκλήθηκαν και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ενός καπετάνιου, να σώσει το καράβι και τους επιβάτες του, που βρέθηκαν στην μέση μιας τέτοιας καταστροφής.
………………………………………………
> Ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσίαση, που φάνηκε και από το μεγάλο αριθμό ερωτήσεων που υποβλήθηκαν από τους μαθητές . Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μπούμπα για τις πολλές γνώσεις και τα γόνιμα ερεθίσματα που έδωσε στα παιδιά για το θέμα των φυσικών καταστροφών.
................................................................................
> Δείτε περισσότερα στο: Thermischool.wordpress.com

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ