H μουσταλευριά της Ντίνας

# Εποχή του μούστου...εποχή για μουσταλευριά! Αυτό το παραδοσιακό γλύκισμα του γαστρονομικού μας πολιτισμού το φτιάχνουν πολλά νοικοκυριά στη Λέσβο. Είναι ένα παραδοσιακό, μυρωδάτο και πολύ γευστικό γλυκό της εποχής, πασπαλισμένο με μπόλικο καρύδι και κανέλλα.
.....................................................
# Οι ρίζες του ξεκινούν από τα αρχαία χρόνια, ενώ στην εποχή του Βυζαντίου ήταν γνωστό ως «μουστόπιτα» και «πάστελλος».Πέρυσι και πρόπερσι το πρόσφερε στους μαθητές μας το παραδοσιακό αρτοζαχαροπλαστείο της Αγιάσου «Σουσαμλή».
.....................................................
# Φέτος, που λόγω κορωνοϊού, δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοια προγράμματα - αρκούμαστε να παρουσιάσουμε φωτογραφίες από την μουσταλευριά που έφτιαξε στη Θερμή η παλιά μαθήτρια του σχολείου Ντίνα Δούλου. Η Ντίνα - που σήμερα είναι γιαγιά- έφτιαξε τη μουσταλευριά μαζί με τα τρία εγγόνια της,που είναι μαθητές μας : την Μαρίνα τον Στρατή και τον Κωνσταντίνο ...

Συγγραφέας: 
Ελένη Βαμβακά