Βράβευση του Γυμνασίου Κοίμησης με την Πράσινη Σημαία!

Βράβευση του Γυμνασίου Κοίμησης με την Πράσινη Σημαία!

Το Γυμνάσιο Κοίμησης βραβεύεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) με την "ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ". Η τιμητική διάκριση ήρθε ως επιστέγασμα της επιτυχούς συμμετοχής του Σχολείου (το μοναδικό στην ΔΔΕ Σερρών) με πολλαπλές δράσεις, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οικολογικού ενδιαφέροντος στο διεθνές θεματικό δίκτυο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Οικολογικά Σχολεία"!

Η παραπάνω διακριση αποτελεί την δεύτερη σε πανελλήνιο επίπεδο οικολογικού ενδιαφέροντος που λαμβάνει το Σχολείο μας, μιας και στις 7 Ιουνίου 2018 το περιβαλλοντικό προγραμμα «Η Γεωθερμία ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και η αξιοποίηση της στον νομό Σερρών» έχει αναδειχθεί στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού Bravo Schools, ως Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο στόχο 7. Φθηνή & Καθαρή Ενέργεια, και το σχολείο μας ως ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ TΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και μέλος στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SDGsSchool Club (Sustainable Development Goals School Club).

Η Περιβαλλοντική ομάδα, ο Διευθυντής, ο σύλλογος Καθηγητών και οι μαθητές του Γυμνασίου Κοίμησης αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τόσο την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)  όσο και τους ιθύνοντες του διεθνούς θεματικού δίκτυου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Οικολογικά Σχολεία" για την μέγιστη διάκριση!

Παίρνουμε δύναμη για νέες οικολογικές αναζητήσεις σε ένα αειφόρο Σχολείο!

Συγγραφέας: 
gymkoimis