ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ (Τρίτη σε διάστημα ενός έτους)

To Οικολογικό Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών συμμετείχε με το πρόγραμμα «Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών» στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό   BRAVO SCHOOLS που διοργάνωσε το Βιωματικό Σχολείο, εκπαιδευτικό τμήμα του Quality Net Foundation. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 10/6/2019, το προαναφερθέν πρόγραμμα αξιολογήθηκε και  ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, στην κατηγορία «Καλές πρακτικές» https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/bravo-schools-results

Στον παραπάνω διαγωνισμό συμμετείχαν 294 Σχολεία από όλη την Ελλάδα, και οι συμμετοχές των δράσεων τους έφθασαν τις 738. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πολλά από αυτά είναι ιδιωτικά κολέγια, πολλά από αυτά έχουν τεράστιο δυναμικό μαθητών και ξεκινούν από διαφορετικό κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο, η επιτυχία ενός Δημόσιου και περιφερειακού Γυμνασίου, όπως αυτό της Κοίμησης Σερρών φαντάζει τεράστια!

Το πρόγραμμα «Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών» είναι ήδη αναρτημένο στο παρατηρητήριο  Βιωσιμότητας στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SDGs School Club (Sustainable Development Goals School Club) στο οποίο είναι από πέρσι μέλος το Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρων.

https://observatory.sustainablegreece2020.com/gr/schools-practices/potamos-strymonas-phgh-zwhs-gia-nomo-serrwn.779.html?demo=preview

Είναι η Τρίτη σε σειρά Πανελλήνια βράβευση του Οικολογικού Γυμνασίου Κοίμησης σε διάστημα ενός έτους.

Προηγηθήκαν η περσινή πρωτιά στο διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS με το πρόγραμμα «Γεωθερμία» και την ανάρτηση του στην Ιστοσελίδα του Βιωματικού Σχολείου μετά από άδεια του υπουργείου παιδείας, προς διάχυση και χρησιμοποίηση της γνώσης από άλλα σχολεία.

https://www.biomatiko.gr/ftini-kathari-energeia/

Ακολούθησε η διεθνής βράβευση του με την πράσινη Σημαία και ο επίσημος χαρακτηρισμός του ως οικολογικό Σχολείο.

 

Αρβανιτίδης Συμεών (ΠΕ03)

Συντονιστής των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ Γυμνασίου Κοίμησης Σερρών

 

Συγγραφέας: 
gymkoimis